Οικονομική γεωργικής παραγωγής

Βασικές αρχές και εφαρμογές
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2006
ISBN:
9789604560028
Σελίδες:
532
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικονομική γεωργικής παραγωγής
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €28,62
στο καλάθι
Οικονομική γεωργικής παραγωγής
Μετά παρέλευση 13ετίας από τη Β΄ έκδοση του βιβλίου "Οικονομική Γεωργικής Παραγωγής-Αρχές και Εφαρμογές" σκέφθηκα ότι είναι αναγκαία μια νέα έκδοση όχι τόσο για την αναθεώρηση των αρχών της οικονομικής της παραγωγής, που ουσιαστικά παραμένουν οι ίδιες, όσο για την καλύτερη παρουσίασή τους και μάλιστα με αριθμητικά παραδείγματα από την ελληνική γεωργική πραγματικότητα, πέρα από τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ. Κι αυτό γιατί η επιχειρηματοποίηση της γεωργικής εκμετάλλευσης, ως αναγκαίο επακόλουθο του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην εσωτερική και διεθνή αγορά, απαιτεί από τους σημερινούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές γεωπονίας της κατεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και αυριανούς συμβούλους των Ελλήνων παραγωγών τη βαθιά γνώση της οικονομικής θεωρίας για την επιτυχή εφαρμογή της στην πολύπλοκη λειτουργία της γεωργικής παραγωγής. Μάλιστα οι τελευταίοι ως νέοι γεωργοί απαλλαγμένοι από παραδοσιακές προκαταλήψεις έχουν ανάγκη πέρα από την καλή γνώση της τεχνικής της καλλιέργειας των φυτών και της εκτροφής των ζώων και από τη βαθιά κατανόηση των βασικών αρχών της οικονομικής της παραγωγής εμπλουτισμένων με άφθονα παραδείγματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται αφενός μεν στην παρουσίαση ορισμένων εννοιών κλειδιά για τη βαθύτερη κατανόηση της οικονομικής της παραγωγής, αφετέρου δε στην καλύτερη διάταξη του περιεχομένου τόσο των αρχών της παραγωγής, όσο και του κόστους παραγωγής, που αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται ο παραγωγός τη στιγμή που παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με τι προϊόντα να παράγει, πόσο από το καθένα απ' αυτά να παράγει, πώς να τα παράγει και πότε να τα παράγει.

Πέρα όμως από την αναδιάταξη και συμπλήρωση της ύλης όλων σχεδόν των κεφαλαίων που περιλαμβάνονται στα περιεχόμενα του υπάρχοντος βιβλίου έχουν προστεθεί και δύο σημαντικά κεφάλαια, που κρίθηκαν αναγκαία κατά το μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα. Το ένα απ' αυτά εστιάζεται στον πρωτεύοντα ρόλο που παίζει ο παράγοντας χρόνος τόσο στη βραχυχρόνια, πολύ δε περισσότερο στη μακροχρόνια περίοδο παραγωγής με βάση το υψηλό κόστος χρήσης του επενδυομένου στη γεωργική παραγωγή κεφαλαίου. Το άλλο συνδέεται με τη λήψη των αποφάσεων υπό συνθήκες αβεβαιότητος, αφού ο πραγματικός κόσμος μέσα στον οποίο λειτουργούν και δρουν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις ή επιχειρήσεις συνεχώς μεταβάλλεται και πολλές φορές δεν είναι προβλέψιμος.

Με τη συμπλήρωση της ύλης του περιεχομένου όλων σχεδόν των κεφαλαίων και την προσθήκη των δύο νέων κεφαλαίων πιστεύεται ότι το βιβλίο αυτό θα αποδειχθεί χρήσιμο όχι μόνο στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τομέα Αγροτικής Οικονομίας, αλλά και σε όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τα οικονομικά προβλήματα της γεωργικής μας παραγωγής.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Οικονομική γεωργικής παραγωγής
Υπότιτλος βιβλίου:Βασικές αρχές και εφαρμογές
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Κιτσοπανίδης, Γεώργιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604560028
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες