Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ λυκείου

Γενικής παιδείας
Εκδότης:
Κωστόγιαννος
Έτος:
2005
ISBN:
9789605431792
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ λυκείου
Εκτός κυκλοφορίας
Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ λυκείου
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μέρος της εργασίας μου στα μαθηματικά Γ΄ λυκείου γενικής παιδείας. Απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, με σκοπό να τους βοηθήσει να κατανοήσουν σε βάθος την ύλη και να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Γράφτηκε σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του ενιαίου λυκείου και περιέχει τα κεφάλαια: "Διαφορικός Λογισμός", "Στατιστική" και "Πιθανότητες" τα οποία χωρίζονται σε ενότητες ακολουθώντας την ίδια δομή με το σχολικό βιβλίο.
Σε κάθε ενότητα περιέχεται:
- Η θεωρία με ερωτήσεις - απαντήσεις τις οποίες συνοδεύουν παραδείγματα και σχόλια για την κατανόηση των διαφόρων εννοιών που εισάγονται κάθε φορά.
- Αρκετός αριθμός λυμένων ασκήσεων με σχόλια, παρατηρήσεις και μεθοδολογία που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν τις τεχνικές επίλυσης και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε στα θέματα αυτά.
- Ερωτήσεις νέου τύπου (σωστό - λάθος, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, διάταξης και συμπλήρωσης κενού) των οποίων οι απαντήσεις αναπτύσσουν ουσιαστικά την κριτική σκέψη των μαθητών.
- Μια σειρά άλυτων ασκήσεων με απαντήσεις και υποδείξεις , των οποίων η μελέτη και η λύση βοηθάει τους μαθητές να αντιμετωπίσουν με επιτυχία παρόμοιες ασκήσεις.
Από τη θέση αυτή πληροφορώ τους μαθητές και τους συναδέλφους καθηγητές ότι κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος της εργασίας μου στα μαθηματικά Γ΄ λυκείου γενικής παιδείας, με τίτλο "25 Διαγωνίσματα - 100 Γενικά θέματα". Το βιβλίο αυτό συμπληρώνει το παρόν και αποτελούν και τα δύο μαζί χρήσιμο εργαλείο για κάθε μαθητή και για κάθε συνάδελφο.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Γενικής παιδείας
Εκδότης:Κωστόγιαννος
Συντελεστές βιβλίου:Αθανασόπουλος Βασίλης Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605431792
Σειρά εκδότη:Βιβλία για το Ενιαίο Λύκειο
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2005
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες