Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο άνθρωπος που τα ήθελε όλα
Εκδότης:
Μελάνι
Έτος:
2009
ISBN:
9789606781643
Σελίδες:
307
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αριστοτέλης Ωνάσης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αριστοτέλης Ωνάσης
Στη βιογραφία του για τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο δημοσιογράφος του Νουβέλ Ομπσερβατέρ Φρανσουά Φορεστιέ παρουσιάζει δύο πλευρές ενός αδίστακτου και γοητευτικού ανθρώπου.
Πώς αυτό το αμούστακο παλικαράκι έγινε ένας από τους πιο δυναμικούς κι αμφιλεγόμενους κροίσους του πλανήτη; Τι μεσολάβησε μέχρι να ταυτιστεί με τη φιγούρα του κοντού γεροδεμένου άντρα με τα χοντρά γυαλιά και τα τσαλακωμένα κοστούμια, που ράγισε την καρδιά μιας Κάλλας και παντρεύτηκε τη διασημότερη χήρα του 20ού αιώνα, την Τζάκι Κένεντι, έχοντας μονίμως τους πράκτορες του ΡΒΙ στο σβέρκο του και τους παπαράτσι από κοντά;
Ποιοι ήταν οι σύμμαχοι και οι εχθροί του;
Και ποιο το τίμημα της επιτυχίας του;

Στη βιογραφία "Αριστοτέλης Ωνάσης, ο άνθρωπος που τα ήθελε όλα", ο Έλληνας κροίσος εμφανίζεται ισχυρογνώμων και ακαταπόνητος, φρικτός και χαριτωμένος, παρορμητικός και γενναιόδωρος, καυστικός και ευέξαπτος, "χωρίς ηθική αλλά με ανθρωπιά". Είναι ικανός να τρώει πορτοκάλι λερώνοντας με τα ζουμιά του τα πιο κρίσιμα συμβόλαια, καπνίζει σαν φουγάρο και πίνει σαν σφουγγάρι, του αρέσει να επιδεικνύεται.
Η παροιμιώδης τόλμη του παρουσιάζει ενίοτε ρωγμές: υπάρχει πάντα μια πίσω πόρτα για να το σκάσει από τους επαίτες ή τους ανεπιθύμητους.
Δύσκολα εντοπίζεται από τους βοηθούς του, "η μόνη πραγματική του πολυτέλεια είναι να βρίσκεται σε κίνηση". Κι όπως δεν διστάζει να απατά ή να καβγαδίζει σαν θηρίο με τις γυναίκες του, "διαπραγματεύεται με δικτάτορες, εκδικείται, και υποδέχεται καθάρματα που αργότερα θα τον εξυπηρετήσουν".
Το χειρότερο; "Δεν αναγνωρίζει ποτέ τα λάθη του. Είναι απεχθής και υπέροχος", καταλήγει ο Φορεστιέ.

Εφ. "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", 18-10-2009
Τίτλος βιβλίου:Αριστοτέλης Ωνάσης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος που τα ήθελε όλα
Τίτλος πρωτότυπου:Onassis: L' homme qui voulait tout
Εκδότης:Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Forestier, François (Συγγραφέας)
Κολαΐτη, Ρίτα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606781643
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες