Ιωάννης Ν. Κρικέλης

1915-1996: Ο σταυροφόρος της υγείας
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2006
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ιωάννης Ν. Κρικέλης
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
Ιωάννης Ν. Κρικέλης
Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του Γιάννη Κρικέλη. Το κείμενο είναι σκιαγράφηση μιας προσωπικότητας και συγχρόνως απεικόνιση μιας εποχής. Αξίζει να το διαβάσει όποιος πιστεύει ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, έστω και λιγοστοί, που ζουν μόνο για να δημιουργούν και να προσφέρουν χωρίς ιδιοτέλεια κι αγωνίζονται γι' αυτόν το σκοπό ανεξάρτητα από τα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια που ενσκήπτουν στο διάβα τους.

Με μια λαμπρή σταδιοδρομία στη μάχιμη ιατρική και στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, ο Γιάννης Κρικέλης δούλεψε με πάθος και αφοσίωση και στον τομέα της έρευνας: πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά δρώμενα, μελέτες, εργασίες, πρωτοβουλίες...

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος υπήρξε «σταθμός» για την ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών του και
φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας για όσους δούλεψαν κοντά του.
«Σταυροφόρος της Υγείας», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, πολυπράγμων και ανήσυχος, δραστηριοποιήθηκε εντός και εκτός του ακαδημαϊκού του πεδίου και ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό. Ο Γιάννης Κρικέλης αντιστάθηκε με το δικό του τρόπο στη μετριότητα, την ημιμάθεια, την αναλγησία. Αντιστάθηκε με όραμα, σχέδιο και έργο.

Η πρόταση του Γιάννη Κρικέλη για ένα άρτιο και ολοκληρωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να είναι επίκαιρη σήμερα, όπως είναι το ιατρικό του σύγγραμμα που κυκλοφορεί ακόμη τώρα μετά 47 χρόνια από την πρώτη του έκδοση. Η χαρισματική του προσωπικότητα με τη δύναμη, τη δημιουργικότητα και το ψυχικό μεγαλείο αξίζει να παραμείνει ανεξίτηλη στο χρόνο, για να χρησιμεύσει ως φωτεινό παράδειγμα ενός μαχόμενου επιστήμονα και ιατρού που αφιέρωσε όλο το εσωτερικό του σθένος και πάθος στον άνθρωπο και στα θέματα υγείας. Το χρέος αυτό έρχεται να καλύψει η δημιουργία του παρόντος βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Ιωάννης Ν. Κρικέλης
Υπότιτλος βιβλίου:1915-1996: Ο σταυροφόρος της υγείας
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες