Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006

Οι 60 ημέρες της πολιτικής, επικοινωνιακής και προγραμματικής σύγκρουσης Berlusconi - Prodi
Εκδότης:
Verba
Έτος:
2006
ISBN:
9789608959606
Σελίδες:
248
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
To βιβλίο του Νίκου Κλειτσίκα και του Διονύση Αναστασόπουλου καταθέτει με πλήρη τεκμηρίωση και όλα τα αναγκαία επιστημονικά και ιστορικά στοιχεία, το αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών του 2006. Απεικονίζει με αντικειμενικότητα τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της, χωρίς συναισθηματικές αντιδράσεις και πρόθεση χειρισμού των χαρακτήρων. Η αναλυτική παρουσίαση του χάρτη των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συνασπισμών έχει διττή σημασία: αφ' ενός αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πολιτικής μέσω των πολιτικών κομμάτων - γεγονός που εν πολλοίς αποτελεί και αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας - και αφ’ ετέρου επισημαίνει όλους εκείνους τους μηχανισμούς "κατασκευής της πραγματικότητας", που τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας επιστρατεύουν για να "ερμηνεύσουν" την πολιτική πραγματικότητα με τους δικούς τους όρους αλλά και για τους δικούς τους λόγους.
Το βιβλίο φωτίζει με αναλυτικό τρόπο όχι μόνο τους πρωταγωνιστές, αλλά και όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται γύρω τους, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη δημοτικότητά τους αλλά και επηρεάζοντας τις τελικές εκλογικές προτιμήσεις των Πολιτών. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση
του πολιτικού/εκλογικού χάρτη της Ιταλίας, επιβεβαιώνεται η "κρίση" που διαπερνά συνολικά την ευρωπαϊκή πολιτική. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται επίσης και το βαθύ ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και ψυχολογικό ρήγμα, που διαπερνά με ιδιαίτερη ένταση την Ιταλία. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του πολιτικού τοπίου της Ιταλίας, προσφέρεται και το πλεονέκτημα της σύγκρισης με το μεταπολεμικό παρελθόν της χώρας αυτής. [...] (από τον πρόλογο της Άντζελας Γκερέκου, Βουλευτή Κέρκυρας)
Τίτλος βιβλίου:Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
Υπότιτλος βιβλίου:Οι 60 ημέρες της πολιτικής, επικοινωνιακής και προγραμματικής σύγκρουσης Berlusconi - Prodi
Εκδότης:Verba
Συντελεστές βιβλίου:Αναστασόπουλος, Διονύσης (Συγγραφέας)
Κλειτσίκας, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608959606
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Άντζελα Γκερέκου.
Εισαγωγικό σημείωμα: Jolanda Capriglione.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες