Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα

Φιλοσοφία της ανέλιξης στην φυσική και την βιολογία
Εκδότης:
Σταμούλης Αντ.
Έτος:
2006
ISBN:
9789608353855
Σελίδες:
146
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα
Η Πλατωνική αντίληψη δεν είναι καθόλου αφελής· αν κανείς αλλάξει την φρασεολογία της και αντικαταστήσει τις λέξεις όπως τις ιδέες με τις σχέσεις και τους φυσικούς νόμους ή τις ιδέες με την πληροφορία, τότε θ' αναγνωρίσει πολλές σύγχρονες αντιλήψεις στην φιλοσοφία και τις θετικές επιστήμες. Ακριβώς σ' αυτό το σημείο το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις θεωρώντας το ζήτημα ποιο γενικό που αφορά την φιλοσοφία και κατ' επέκταση είναι ζήτημα όλων των επιστημών.

Στην ανάλυση του βιβλίου τα στοιχεία που συνδέουν τις διάφορες μορφές εξέλιξης στον φυσικό κόσμο και στην κοινωνία είναι αυτό που ονομάζω εικονικές μορφές, ώστε κάθε εξελικτικό άλμα να συνοδεύεται από μια αντίστοιχη εξέλιξη σ' αυτές τις εικονικές μορφές, ενώ οι απλές μεταβολές των εικονικών μορφών αντιστοιχούν σε μικρές αλλαγές όπως η ειδογένεση ή κάποια μοριακή μεταβολή. Η απεικόνιση των σχέσεων, των δυνάμεων και της διάταξής τους έχει σχετική αυτονομία και ανεξάρτητη εξέλιξη. Η απεικόνιση λειτουργεί ως ανεξάρτητη μεταβλητή ως προς τις δυνάμεις με τις οποίες συσχετίζεται και εξελίσσεται.

Το βασικό συμπέρασμα της φιλοσοφικής αναζήτησης του βιβλίου στον φυσικό κόσμο είναι ότι το σύμπαν οργανώνεται σε επίπεδα σ' ένα πολυδιάστατο κόσμο. Τα επίπεδα δύο διαστάσεων δείχνουν ότι η οργάνωση του χρόνου γίνεται σε δύο διαστάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα
Υπότιτλος βιβλίου:Φιλοσοφία της ανέλιξης στην φυσική και την βιολογία
Εκδότης:Σταμούλης Αντ.
Συντελεστές βιβλίου:Αλεξανδρής - Χλιαράς, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608353855
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες