Εκπαιδευτικά

Τα αυτονόητα και ανεπίτευκτα
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2007
ISBN:
9789600434347
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκπαιδευτικά
Τιμή εκδότη:€22,31
Η τιμή μας: €20,08
Εκπαιδευτικά
Η Έλλη Γιωτοπούλου-Σισιλιάνου υπήρξε μέλος του νεοσύστατου τότε (1965) Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο είχε αναλάβει την εφαρμογή της εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης των ετών 1964-1965, της σημαντικότερης που επιχειρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Η οξύτατη αναταραχή που επικρατεί σήμερα στον τομέα της Εκπαίδευσης και η πληθώρα άρθρων που γράφονται από τους πάντες -ειδικούς και μη- με συχνές αναφορές στο παρελθόν, αλλά με πλήρη αποσιώπηση της Μεταρρύθμισης εκείνης της περιόδου, ώθησαν τη συγγραφέα στην απόφαση να παρουσιάσει αναλυτικότερα της ιστορία της εν λόγω Μεταρρύθμισης, τις ρηξικέλευθες αλλαγές που εισήγαγε και τον αμείλικτο πόλεμο που της έγινε.
Με πρόσφατα κείμενα αλλά και παλαιότερα άρθρα της αναφέρεται σε καίριες αδυναμίες στον τομέα της Μέσης Εκπαίδευσης που επανειλημμένα την έχουν προβληματίσει και στον τρόπο με τον οποίο κατά τη γνώμη της θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Η συγγραφέας θεώρησε επίσης ότι ήταν επίκαιρη η αναδημοσίευση σειράς άρθρων της που είχαν γραφτεί με αφορμή την ίδρυση του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αναφέρεται, κυρίως, στις απαραίτητες προϋποθέσεις που επιβάλλονται για την ίδρυση από το Κράτος Ανωτάτων Ιδρυμάτων στην Περιφέρεια.
Τίτλος βιβλίου:Εκπαιδευτικά
Υπότιτλος βιβλίου:Τα αυτονόητα και ανεπίτευκτα
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Γιωτοπούλου - Σισιλιάνου Έλλη (Συγγραφέας)
ISBN:9789600434347
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες