Ονειρεμένα χρόνια

Από ένα παιδί στο χωριό Ν. Βύσσα στα χρόνια 1955-1962
Εκδότης:
Φαρμακίδης, Γεώργιος Δ.
Έτος:
2009
ISBN:
9789609313919
Σελίδες:
239
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ονειρεμένα χρόνια
Τιμή εκδότη:€29,42
Η τιμή μας: €26,48
στο καλάθι
Ονειρεμένα χρόνια
Σκοπός αυτού του πονήματος δεν είναι να δρέψω δάφνες συγγραφέα. Προσπαθώ να περιγράψω τις πλούσιες παιδικές μου αναμνήσεις, τα πολλά και πιστεύω ενδιαφέροντα βιώματα μιας περασμένης εποχής, που όμως μπορεί να είναι και τόσο κοντά μας. Να καταγράψω τα πολλά και σημαντικά ήθη και έθιμα, όπως ακριβώς αυτά διαδραματίζονταν μια ορισμένη εποχή από τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου, στην κωμόπολη Ν. Βύσσα του Ν. Έβρου.
Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, οι παλιότεροι οπωσδήποτε θα βρουν κάποιες στιγμές από τα δικά τους παιδικά χρόνια, οι δε νεότεροι θα μάθουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μιας άλλης εποχής, αυτής των πατεράδων ή των παππούδων τους.
Σίγουρα όλοι θα χαμογελάσουν ευχαριστημένοι και θα θυμηθούν με νοσταλγία τα παιδικά τους χρόνια. Παράλληλα, όσοι βέβαια ενδιαφέρονται, θα βρουν πάρα πολλά λαογραφικά στοιχεία της πλούσιας ελληνικής παράδοσης.
Η καταγραφή είναι ακριβής. Τα γεγονότα είναι αληθινά, όπως ακριβώς συνέβησαν, ανεξάρτητα που πολλές φορές μοιάζουν να είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Εκείνοι που δεν είναι εντελώς αυθεντικοί, είναι οι διάλογοι. Θα ήταν εξάλλου παράλογο να έχω την απαίτηση γνήσιων λεπτομερειακών διαλόγων μετά από παρέλευση τόσων χρόνων. Θα μπορούσαν να ήταν όμως και στην πραγματικότητα, όπως ακριβώς περιγράφονται. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Ονειρεμένα χρόνια
Υπότιτλος βιβλίου:Από ένα παιδί στο χωριό Ν. Βύσσα στα χρόνια 1955-1962
Εκδότης:Φαρμακίδης, Γεώργιος Δ.
Συντελεστές βιβλίου:Φαρμακίδης, Γεώργιος Δ., 1950- (Συγγραφέας)
ISBN:9789609313919
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες