Ύμνος εις την ελευθερίαν

Εκδότης:
Libro
Έτος:
2009
ISBN:
9789604901296
Σελίδες:
31
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ύμνος εις την ελευθερίαν
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ύμνος εις την ελευθερίαν
200+1 χρόνια από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού, οι Εκδόσεις Libro κυκλοφορούν σε μια πολυτελή και κομψή έκδοση ολόκληρο τον "Ύμνο εις την Ελευθερίαν" (158 τετράστιχες στροφές)
σε πολυτονικό σύστημα.

Ως γνωστόν οι 24 πρώτες στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερίαν αποτελούν τον Εθνικό μας Ύμνο σε μελοποίηση του Νικόλαου Μάντζαρου για τετράφωνη ανδρική χορωδία. Από αυτές οι δυο πρώτες είναι εκείνες που ανακρούονται και συνοδεύουν πάντα την έπαρση και την υποστολή της σημαίας και ψάλλονται σε επίσημες στιγμές και τελετές.

Ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν", ποίημα εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ολοκληρώθηκε από τον Διονύσιο Σολωμό τον Μάιο του 1823. Δημοσιεύθηκε το 1824 στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι και το 1825 στο Παρίσι σε γαλλική μετάφραση, οπότε και η φήμη του Ζακυνθινού ποιητή εξαπλώθηκε πέρα από τα στενά όρια του νησιού του.

Ο Διονύσιος Σολωμός, ο πλέον γνωστός Έλληνας ποιητής, ο πλέον διδασκόμενος στην εκπαίδευση και ο πλέον μελετημένος, θεωρείται ο εθνικός ποιητής της Ελλάδας όχι μόνον γιατί έγραψε τον Εθνικό Ύμνο. Αλλά και γιατί αξιοποίησε την προγενέστερη ποιητική παράδοση (δημοτικό τραγούδι, κρητική παράδοση) και ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε στον ποιητικό και πεζό του λόγο τη δημοτική, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρησιμοποίησή της στη λογοτεχνία.
Τίτλος βιβλίου:Ύμνος εις την ελευθερίαν
Εκδότης:Libro
Συντελεστές βιβλίου:Σολωμός Διονύσιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604901296
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες