Κόντρα στη δικτατορία των μετριοτήτων

Μια παρέμβαση για την αναθεώρηση του άρθρου 16
Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2007
ISBN:
9789600804102
Σελίδες:
71
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κόντρα στη δικτατορία των μετριοτήτων
Τιμή εκδότη:€13,40
Η τιμή μας: €12,06
στο καλάθι
Κόντρα στη δικτατορία των μετριοτήτων
Μετά από 20 χρόνια, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το νεότερο μέλος της Κυβέρνησης Καραμανλή, και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, επιτελικό στέλεχος της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", έχοντας διαγράψει με επιτυχία τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους, επαναδιατυπώνουν τις σκέψεις τους για την εκπαίδευση με την ευκαιρία της εκ νέου επιδιωκόμενης αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι το δίλημμα, που είχαν θέσει ως συνδικαλιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ως εκπρόσωποι των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την κατάργηση ή όχι του μονοπωλίου της ανώτατης εκπαίδευσης παραμένει επίκαιρο.
Η πρόταση που διατύπωσαν το 1987 για τη συνύπαρξη δημόσιου και μη κρατικού-μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου παραμένει «πρόταση».
Και διερωτώνται: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει... Εμείς;» Νιώθουν ηθικά δικαιωμένοι ως εκπρόσωποι της γενιάς τους, γιατί από νωρίς εντόπισαν τον δρόμο του παραγωγικού ανταγωνισμού και της δημιουργικής άμιλλας ως μονόδρομο προς το μέλλον. Νιώθουν όμως και πίκρα διότι το παγκοσμίως αυτονόητο είναι, στην Ελλάδα, για τις θορυβώδεις μειοψηφίες, ακόμη ζητούμενο... Έτσι δεν περιορίζονται μόνο στην αναδημοσίευση της παλιάς τους πρότασης, αλλά προχωρούν και στη διατύπωση σύγχρονων επιχειρημάτων και παραδειγμάτων υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Τίτλος βιβλίου:Κόντρα στη δικτατορία των μετριοτήτων
Υπότιτλος βιβλίου:Μια παρέμβαση για την αναθεώρηση του άρθρου 16
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Στυλιανίδης, Ευριπίδης (Συγγραφέας)
Κοττάκης, Μανώλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600804102
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες