Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

Πρωταθλητισμός στην εκμετάλλευση
Εκδότης:
Προλεταριακή Σημαία
Έτος:
2004
ISBN:
9789608569577
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
Τιμή εκδότη:€6,09
Η τιμή μας: €5,48
στο καλάθι
Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
[...]Η έκδοση αυτή επιχειρεί να συμβάλλει στην αποκάλυψη της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Μιας πραγματικότητας που συνειδητά κρύβεται από τις λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες. πίσω από τα μεγαλόσχημα λόγια περί "εθνικού στόχου" και "ολυμπιακού πνεύματος"'.
Μιας πραγματικότητας που έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται. αλλά που οι βασικές της συνέπειες θα φανούν όταν σβήσει η Ολυμπιακή φλόγα. Μιας πραγματικότητας που επιφυλάσσει στο λαό υπέρογκα χρέη, φτώχεια, ανεργία και καταστροφή του περιβάλλοντος. Και ταυτόχρονα τεράστια κέρδη για τους λίγους, για τις κατασκευαστικές εταιρίες τις πολυεθνικές και τους ντόπιους κομπιναδόρους.
Ακόμα περισσότερο, μιας πραγματικότητας που θα δέσει πιο σφιχτά τη χώρα στο ιμπεριαλιστικό άρμα που θα την κάνει πιο ευνοϊκό ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις των φονιάδων των λαών που θα εξαφανίσει όσα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες έχουν απομείνει.
Από αυτήν την πραγματικότητα, ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να δραπετεύσουμε. Αντίθετα και θέλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε. Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας το έχει αποδείξει. Και θέλει και μπορεί να παλέψει για τα δίκια του. Και θέλει και μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων παρατρεχάμενών τους.
Στους μήνες που θα ακολουθήσουν. είτε το θέλουμε είτε όχι. οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Ας τους εντάξουμε, λοιπόν, στους δικούς μας αγώνες. Κι ας γίνουν η αφορμή για να ξαναβγούμε στους δρόμους. να παλέψουμε, να
διεκδικήσουμε και να νικήσουμε!
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
Υπότιτλος βιβλίου:Πρωταθλητισμός στην εκμετάλλευση
Εκδότης:Προλεταριακή Σημαία
Συντελεστές βιβλίου:Γκρούη, Ελένη (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ανδρεάτος, Γρηγόρης (Συγγραφέας)
Βαΐτση, Τάνια (Συγγραφέας)
Βάρλας, Γιάννης (Συγγραφέας)
Βλαχόπουλος, Κώστας (Συγγραφέας)
Βλαχοπούλου, Ειρήνη (Συγγραφέας)
Γεωργιάδης, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
Γκέρτσος, Ζήσης (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608569577
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες