Τουρκική λογοτεχνία

Τούρκοι λογοτέχνες του εικοστού αιώνα: Τούρκοι λογοτέχνες γράφουν και μιλούν για τους Ρωμιούς: Πρακτικά επιστημονικών ημερίδων, Αθήνα, 27 Μαρτίου 2004 και 21 Ιανουαρίου 2006
Εκδότης:
Εταιρεία Μελέτης της Καθ' Ημάς Ανατολής
Έτος:
2007
ISBN:
9789608870383
Σελίδες:
263
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τουρκική λογοτεχνία
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Τουρκική λογοτεχνία
[...] Η "Εταιρεία Μελέτης της καθ' ημάς Ανατολής" αισθάνεται ότι περισσότερο από κάθε άλλο ίδρυμα του τόπου μας, πρέπει να τονίζει την ιδιαιτερότητα της τουρκικής λογοτεχνίας, και επειδή πολλά από τα μέλη και τους συνεργάτες της, γεννημένοι στην Πόλη, και επικοινωνούν μ' αυτή, ως μελετητές της και ως αναγνώστες της, αλλά και τη μεταφράζουν, προκειμένου να εκδοθεί, και να κυκλοφορήσει σε εκδόσεις ελληνικές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία μας δραστηριοποιήθηκε, σε πρώτη φάση, με την οργάνωση, στην Αθήνα, δύο ημερίδων, αφιερωμένων στην τουρκική λογοτεχνία. Η πρώτη οργανώθηκε, στις 27.3.2004, με θέμα "Τούρκοι λογοτέχνες του εικοστού αιώνα", και η δεύτερη στις 21.1.2006, με θέμα "Τούρκοι λογοτέχνες γράφουν και μιλούν για τους Ρωμιούς".
Ο τόμος αυτός, πέμπτος στη σειρά των πρακτικών των ημερίδων, που οργανώνει η Εταιρεία μας, περιλαμβάνει τις εισηγήσεις, που ανακοινώθηκαν και στις δύο ημερίδες. Από την πρώτη απουσιάζουν, δυστυχώς, η εισήγηση του Παν. Αμπατζή, με θέμα "Ο Αζίζ Νεσίν", γιατί δεν κατατέθηκε, και η εισήγηση του Πέτρου Μάρκαρη, με θέμα "Τρόμος και ευδαιμονία την εποχή της "Λωξάνδρας", που χάθηκε από τεχνική αβλεψία.
Για τις δύο εισηγήσεις της δεύτερης ημερίδας, που ανακοινώθηκαν στα τουρκικά, με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά, δημοσιεύονται και οι δύο μορφές, η πρωτότυπη τουρκική και η μετάφραση στην ελληνική.
Ως επίμετρο, στις εισηγήσεις των δύο ημερίδων, δημοσιεύεται, στο τέλος του τόμου, πίνακας των έργων της τουρκικής λογοτεχνίας, που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Τουρκική λογοτεχνία
Υπότιτλος βιβλίου:Τούρκοι λογοτέχνες του εικοστού αιώνα: Τούρκοι λογοτέχνες γράφουν και μιλούν για τους Ρωμιούς: Πρακτικά επιστημονικών ημερίδων, Αθήνα, 27 Μαρτίου 2004 και 21 Ιανουαρίου 2006
Εκδότης:Εταιρεία Μελέτης της Καθ' Ημάς Ανατολής
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Στάθη, Πηνέλοπη (Εισηγητής)
Μήλλας Ηρακλής (Εισηγητής)
Χαρισιάδου, Μαρία (Εισηγητής)
Ζαράγκαλης Αθανάσιος (Εισηγητής)
Ιορδάνογλου, Αναστάσιος Κ. (Εισηγητής)
Αμπατζής, Παναγιώτης (Εισηγητής)
Μάρκαρης Πέτρος (Εισηγητής)
Βρετού - Σοφιανίδου, Στέλλα (Εισηγητής)
Ροΐδης, Στέλιος Ρ. (Εισηγητής)
Μπόζης, Γιώργος, 1939-2006 (Εισηγητής)
Σταυρίδη, Νίκη (Εισηγητής)
Διαμαντοπούλου, Αλκμήνη (Εισηγητής)
Καστρίτσιος, Ανδρέας (Εισηγητής)
Παπουτσόγλου, Δέσποινα (Εισηγητής)
Uzuner, Buket (Εισηγητής)
Akar, Ridvan (Εισηγητής)
ISBN:9789608870383
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Σημείωση:Οι Τούρκοι λογοτέχνες που παρουσιάζονται στην ημερίδα είναι: S.F. Abasiyanik, Sergun Agar, Sabahattin Ali, Ridvan Akar, Ataol Behramoglu, Feride Cicekoglu, Nejat Gulen, Nazim Hikmet, Tezer Ozlu, Orhan Pamuk, Zeyyad Selimoglu, Buket Uzuner, Can Yucel.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες