Η τέχνη της πίτας

Παραδοσιακές συνταγές δυτικής Μακεδονίας
Εκδότης:
Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος:
2007
ISBN:
9789604570638
Σελίδες:
158
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η τέχνη της πίτας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η τέχνη της πίτας
Το βιβλίο "Η τέχνη της πίτας" περιέχει συνταγές, που βασίζονται στις παραδοσιακές πίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και συνταγές με πολυφύλλο, μια καινοτομία στο φύλλο της πίτας. Επίσης, δίνει πληροφορίες για το αλεύρι της πίτας ενώ παράλληλα προβάλλει την ιστορία και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συγγραφέας του βιβλίου, Σούλα Σταμοπούλου Γηραλέα, είναι πτυχιούχος φυσικός και εργάστηκε ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας μητέρα Κοζανίτισσα και σύζυγο από το Βελβεντό Κοζάνης, μέρη φημισμένα για τις πίτες τους, μυήθηκε στην τέχνη της πίτας. Η αγάπη και το μεράκι της για τα παραδοσιακά και τα χειροποίητα την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, που αριθμεί 70 αναλυτικές συνταγές για πίτες επιλεγμένες και δοκιμασμένες από την ίδια τη συγγραφέα.

Το βιβλίο τιμήθηκε με διάκριση (2ο βραβείο) στο διαγωνισμό Gourmet 2007-2008 της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ως βιβλίο γαστρονομίας Έλληνα συγγραφέα.

H συγγραφέας πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το βιομηχανικό προϊόν, που γίνεται με τη συνταγή του πολυφύλλου. Το δίπλωμα χορηγήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Τίτλος βιβλίου:Η τέχνη της πίτας
Υπότιτλος βιβλίου:Παραδοσιακές συνταγές δυτικής Μακεδονίας
Εκδότης:Μαλλιάρης Παιδεία
Συντελεστές βιβλίου:Γηραλέα, Σούλα (Συγγραφέας)
Γιαννουλούδης, Γιώργος (Φωτογράφος)
ISBN:9789604570638
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Σημείωση:1η έκδοση: Απρίλιος 2007, 2η: Οκτώβριος 2007. Το βιβλίο βραβεύτηκε ως "βιβλίο γαστρονομίας Έλληνα συγγραφέα" στο διαγωνισμό Gourmet 2007-2008, που διοργάνωσε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Κατηγορίες:Μαγειρική
Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες