Από τον Μωυσή στον Μωάμεθ

Το κοινό ταξίδι εβραίων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που οι φονταμενταλιστές προτιμούν να το αρνούνται
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604104642
Σελίδες:
633
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τον Μωυσή στον Μωάμεθ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Από τον Μωυσή στον Μωάμεθ
Ένα ανατρεπτικό ιστορικό έργο που καταγράφει τη διαδοχική εξέλιξη των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών -του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Μωαμεθανισμού- βάσει φιλολογικών και αρχαιολογικών πηγών.
Το ταξίδι αυτό μας παρουσιάζει πώς αναπτύχθηκαν οι τρεις θρησκείες πάνω σε έναν κοινό άξονα: πώς ο Ιουδαϊσμός εξελίχθηκε από τον πρωτόγονο μονοθεϊσμό της Μεσοποταμίας, πώς ο Χριστιανισμός γεννήθηκε σε μια κρίση του Ιουδαϊσμού και πώς το Ισλάμ ήταν ταυτόχρονα αποδοχή και αντίδραση στον Ιουδαϊσμό των ραββίνων και την έξαρση της βυζαντινής Ορθοδοξίας του 6ου μ.Χ. αιώνα.

"Το βασικό επιχείρημα αυτού του βιβλίου", λέει ο Ζαν-Πιερ Ισμπούτς, "είναι ότι ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ όχι μόνο εκπορεύονται από την ίδια πηγή, αλλά ότι, κατά τη διάρκεια της εξέλιξής τους, το κάθε δόγμα οφείλει στο άλλο πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε -ή, από ό,τι οι φονταμενταλιστές θα μας επέτρεπαν να αναγνωρίσουμε".
Τίτλος βιβλίου:Από τον Μωυσή στον Μωάμεθ
Υπότιτλος βιβλίου:Το κοινό ταξίδι εβραίων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που οι φονταμενταλιστές προτιμούν να το αρνούνται
Τίτλος πρωτότυπου:From Moses to Muhammad: The Shared Journey of Jews, Christians and Muslims that Fundamentalists Like to Deny
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Isbouts, Jean - Pierre (Συγγραφέας)
Μοίρα, Μάρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604104642
Σειρά εκδότη:Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες