Ατμοσφαιρική ρύπανση

Φωτοχημικά μοντέλα ποιότητας του αέρα
Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604181193
Σελίδες:
651
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ατμοσφαιρική ρύπανση
Τιμή εκδότη:€36,28
Η τιμή μας: €32,65
Ατμοσφαιρική ρύπανση
[...] Το 1ο Μέρος αυτού του βιβλίου, που αποτελείται από τα δύο πρώτα κεφάλαια, είναι μια γενική εισαγωγή στα μοντέλα ποιότητας του αέρα.
Στο 1ο Κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής παρουσίαση των φωτοχημικών μοντέλων διασποράς - τη μεγαλύτερη ομάδα μοντέλων ποιότητας του αέρα - και των εφαρμογών τους.
Στο 2ο Κεφάλαιο ακολουθεί η εννοιολογική θεμελίωση τους, με την περιγραφή και ανάλυση των φυσικών και χημικών φαινομένων που λαμβάνονται υπόψη. Παρουσιάζονται και αναλύονται τα δεδομένα εισόδου που απαιτούνται για την εκτέλεση τους ενώ γίνεται και μια πολύ σύντομη αναφορά στην αριθμητική υλοποίηση και την ακρίβεια τους.
Στο 2ο Μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται η διαδικασία ανάπτυξης ενός φωτοχημικού μοντέλου ποιότητας του αέρα.
Ξεκινά με το 3ο Κεφάλαιο όπου γίνεται μια σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας που ακολουθείται στη μελέτη των φαινομένων που επηρεάζουν τις συγκεντρώσεις των χημικών ενώσεων στην ατμόσφαιρα, τη διατύπωση του φυσικού προβλήματος που θέλουμε να εξετάσουμε, τους στόχους της μελέτης και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στη συνέχεια καταστρώνονται οι βασικές εξισώσεις που περιγράφουν τα φυσικά και χημικά φαινόμενα που επηρεάζουν τις συγκεντρώσεις αυτών των χημικών ενώσεων.
Στο 4ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλυτικά οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την απλοποίηση των παραπάνω εξισώσεων και την ανάπτυξη πιο αποδοτικών υπολογιστικά μορφών τους και εξάγονται οι αντίστοιχες εξισώσεις για τις μέσες τιμές των συγκεντρώσεων.
Στο 5ο Κεφάλαιο αναπτύσσονται οι προγνωστικές εξισώσεις για την περιγραφή των διαταραχών από τις μέσες τιμές και τον υπολογισμό των μέσων τιμών των τυρβωδών ροών.
Τέλος, στο 6ο Κεφάλαιο του 2ου Μέρους παρουσιάζεται συνοπτικά το πρόβλημα του τερματισμού του αριθμού των διαφορικών εξισώσεων που απαιτούνται για την περιγραφή των διαφόρων φαινομένων, μετεωρολογικών και διασποράς, του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος. [...]
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Ατμοσφαιρική ρύπανση
Υπότιτλος βιβλίου:Φωτοχημικά μοντέλα ποιότητας του αέρα
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Καραθανάσης Σταύρος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604181193
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες