Ενέδρα στην οδό Ομήρου

Μυθιστορία
Εκδότης:
Ηρόδοτος
Έτος:
2009
ISBN:
9789608256972
Σελίδες:
347
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ενέδρα στην οδό Ομήρου
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Ενέδρα στην οδό Ομήρου
Ποιος σκότωσε τον αρχηγό; Από το Μόναχο ως την Αθήνα και από τα γραφεία της ελληνικής ραδιοφωνίας ως τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα άτομο ταπεινής καταγωγής, υψηλών δυνατοτήτων και ακόμη μεγαλύτερων φιλοδοξιών, στοιχειώνει τη ζωή -και τώρα τη σκέψη- του αφηγητή.

Αυτό που μας δίνεται δεν είναι ακριβώς βιογραφία, ούτε ακριβώς μυθιστόρημα. Η ζωή πραγματικών προσώπων, με πρώτο από όλους τον αρχηγό, που εύκολα ο αναγνώστης μαντεύει ποιος είναι, δένει με την ιστορία των ανθρώπων που ζουν ανάμεσα σε δύο πατρίδες και με το πολιτικό και το κοινωνικό υπόβαθρο μιας ταραγμένης περιόδου της ελληνικής ιστορίας: λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δικτατορία. Ο αφηγητής γνώρισε και αγάπησε τον αρχηγό, ένιωσε τη λάμψη, αλλά και τις αδυναμίες και τις υπερβολές του. Γνώρισε επίσης, λόγω δουλειάς και ιδιοσυγκρασίας, τον μικρόκοσμο του Μονάχου και τους επάλληλους κύκλους της Αθήνας. Γι' αυτό προσπαθεί, με τα μάτια του μυημένου, του φίλου, αλλά και του κριτικού, να ξεδιαλύνει το κουβάρι μιας προσωπικότητας και μιας άδικης μοίρας. Ποιος και γιατί σκότωσε τον αρχηγό και έσβησε ίσως μια άλλη προοπτική για την πολιτική ζωή του τόπου;

Εν μέρει πολιτικό θρίλερ, δημοσιογραφική διερεύνηση, χρονικό μιας παρέας και μιας εποχής, αυτό το βιβλίο φωτίζει, αλλά και φροντίζει να αφήνει ανοιχτές τις απαντήσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ενέδρα στην οδό Ομήρου
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστορία
Εκδότης:Ηρόδοτος
Συντελεστές βιβλίου:Πετρογιάννης, Κώστας, 1941- (Συγγραφέας)
ISBN:9789608256972
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες