Η συνωμοσία των ηλιθίων

Σκάνδαλο Enron: Στα γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών πολυεθνικών, στη σκιά της Γουόλ Στριτ, στις αίθουσες του Λευκού Οίκου μια συνωμοσία παίρνει σάρκα και οστά, οι διαστάσεις της είναι τρομακτικές...
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2007
ISBN:
9789604417476
Σελίδες:
829
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η συνωμοσία των ηλιθίων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η συνωμοσία των ηλιθίων
2001. Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών έβλεπε το φως της δημοσιότητας, όταν ο ενεργειακός κολοσσός Enron Corporation κατέρρεε αφήνοντας στο δρόμο 21.000 εργαζομένους και εξανεμίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων.
Η Enron, που επί χρόνια παραποιούσε τα φορολογικά και λογιστικά στοιχεία της προκειμένου να εμφανίζεται στο χρηματιστήριο ως κερδοφόρα, είχε στήσει ένα ολόκληρο σύστημα δωροδοκιών των ελεγκτικών αρχών, ενώ η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που ακολούθησε τη χρεοκοπία της εταιρίας έφτασε μέχρι και το Λευκό Οίκο.

Ο Kurt Eichenwald ξετυλίγει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της υπόθεσης, συνθέτοντας ένα συγκλονιστικό πολιτικοοικονομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές πρόσωπα που καθορίζουν τη μοίρα του πλανήτη: Τζορτζ Μπους, Ντικ Τσένι, Κόλιν Πάουελ, Άλαν Γκρίνσπαν, Μπιλ Κλίντον, Ρούπερτ Μέρντοχ. Συμφέροντα πολυεθνικών, εκβιασμοί, πλεκτάνες και δολοπλοκίες σε έναν ευαίσθητο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια, σοκάρουν με την ωμότητά τους, αποκαλύπτοντας ότι συχνά η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμα και τα ευφυέστερα κινηματογραφικά σενάρια.
Τίτλος βιβλίου:Η συνωμοσία των ηλιθίων
Υπότιτλος βιβλίου:Σκάνδαλο Enron: Στα γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών πολυεθνικών, στη σκιά της Γουόλ Στριτ, στις αίθουσες του Λευκού Οίκου μια συνωμοσία παίρνει σάρκα και οστά, οι διαστάσεις της είναι τρομακτικές...
Τίτλος πρωτότυπου:Conspiracy of Fools
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Eichenwald, Kurt (Συγγραφέας)
Πλακούλα, Μπέσσυ (Μεταφραστής)
ISBN:9789604417476
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες