Οι πειρατές της Μεσογείου

Η μάστιγα της Αναγέννησης
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2006
ISBN:
9789608345645
Σελίδες:
106
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι πειρατές της Μεσογείου
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €8,10
στο καλάθι
Οι πειρατές της Μεσογείου
Τον 15ο αιώνα, ενώ η Ευρώπη αναδυόταν από το σκοτάδι του Μεσαίωνα και δημιουργούσε τον πολιτισμό της Αναγέννησης, το μαλακό της υπογάστριο άρχισε να γνωρίζει τη βιαιότητα των Τούρκων πειρατών. Η κατάρρευση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και η αδυναμία της Βενετίας να επωμισθεί εξ΄ολοκλήρου το βάρος της προστασίας των χριστιανικών θυλάκων στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε ως συνέπεια μια πρωτοφανή ανάπτυξη της πειρατείας, αρχικά στο Αιγαίο και το Ιόνιο και αργότερα σε ολόκληρη την έκταση αυτής της κλειστής θάλασσας.

Οι πειρατικές επιδρομές κορυφώθηκαν τον 16ο αιώνα, όταν οι Οθωμανοί υπέταξαν τα μουσουλμανικά κράτη της βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα οι Βερβερίνοι πειρατές της Τύνιδας, του Αλγερίου και του Μαρόκου να καταστούν πραγματική μάστιγα των χριστιανικών πληθυσμών. Η αντίδραση εκδηλώθηκε με ένταση τον επόμενο αιώνα, με την ανάπτυξη της πειρατείας από Χριστιανούς της Μάλτας, του Λιβόρνου, ακόμη και της πιο μακρινής Αγγλίας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

Στο όγδοο βιβλίο της σειράς Παγκόσμια Ιστορία εξετάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο τα φαινόμενα που εξέθρεψαν την πειρατεία στην αναγεννησιακή Μεσόγειο. Παράλληλα παρουσιάζονται με παραστατικό τρόπο τα κυριότερα επεισόδια της πειρατικής δράσης, οι προσωπογραφίες των κορυφαίων πειρατών, Μουσουλμάνων (όπως οι αδελφοί Μπαρμπαρόσα) και Χριστιανών, και οι πολυάριθμοι τύποι των πειρατικών σκαφών. Μέσα από πλούσια εικονογράφηση οι αναγνώστες θα μπορέσουν να γνωρίσουν μια περίοδο τρόμου και ηρωισμού που διαμόρφωσε ανεξίτηλα τον σημερινό χαρακτήρα του "λίκνου των πολιτισμών".
Τίτλος βιβλίου:Οι πειρατές της Μεσογείου
Υπότιτλος βιβλίου:Η μάστιγα της Αναγέννησης
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Κονδύλης Θάνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608345645
Σειρά εκδότη:Παγκόσμια Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Έκδοση του περιοδικού "Ιστορικά Θέματα"
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες