Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων

Εκδότης:
Γράμματα
Έτος:
1983
ISBN:
9789603290667
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων
Μέσα στις φτωχογειτονιές των αγγλικών πόλεων, στην τέλεια εξαθλίωση των ανθρώπων και του τοπίου, μαίνεται αδιάκοπα και υπόγεια η πάλη των Εκτός Νόμου με τους Εντός Νόμου. Το σκηνικό: βρώμικοι δρόμοι, εργοστάσια που σε τρελαίνουν με το βουητό τους, πείνα. Τα λεφτά δεν φτάνουν ποτέ, συχνά δεν υπάρχει πανωφόρι για τον βαρύ χειμώνα.
Έτσι, όταν τα χαμίνια, οι εγκληματίες, τα παιδιά του αναμορφωτηρίου, τα βάζουν μ' αυτό το απαίσιο σύστημα που τους κρατάει κλειδωμένους στην ασκήμια της ζούγκλας τους -όταν κλέβουν ένα φουρνάρικο τη νύχτα, όταν κάνουν γυαλιά καρφιά ένα πικνίκ της καλής κοινωνίας, όταν βγαίνουν από τη μοναξιά και την ανία και την ήττα τους και επαναστατούν- ο αναγνώστης τους ζητοκραυγάζει μέσα του, γελάει με τα καμώματά τους, και ποντάρει στο δρομέα των μεγάλων αποστάσεων που βάζει τα δυνατά του να χάσει, να νικήσει ολομόναχος την κοινωνία.

Εκτός από το διήγημα του τίτλου, περιέχονται οι ιστορίες: "Ο Θείος Έρνεστ", "Ο κύριος Ρέινορ, ο δάσκαλος", "Ο πίνακας με το ψαροκάικο", "Η Κιβωτός του Νώε", "Ένα Σάββατο απόγευμα", "Το ματς", "Η ατίμωση του Τζιμ Σκαρφεντέιλ" και "Η παρακμή και η πτώση του Φράνκι Μπούλερ".
Τίτλος βιβλίου:Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων
Τίτλος πρωτότυπου:The Loneliness of the Long Distance Runner
Εκδότης:Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Sillitoe, Alan (Συγγραφέας)
Μιχαήλ, Θέμης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603290667
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 1983
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες