Με άλλη ματιά...

Εκδότης:
Εξάντας
Έτος:
2007
ISBN:
9789602566480
Σελίδες:
145
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με άλλη ματιά...
Τιμή εκδότη:€12,80
Η τιμή μας: €11,52
στο καλάθι
Με άλλη ματιά...
[...] Η συμμετοχή μου σε διεθνείς συναντήσεις για την κατάρτιση και η πολιτική μου θεώρηση για την Ελλάδα της Ευρώπης, για πολίτες με σύγχρονο ύφος και πλουραλισμό, που μπορούν να έχουν οράματα, να συνεννοούνται και να συνεργάζονται, με οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.

Η έκδοση αυτή συνέπεσε χρονικά με τα 50 χρόνια ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 50 χρόνια μετά οι δεσμοί των κρατών-μελών γίνονται όλο και πιο ισχυροί, παρόλο που εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις, η ενότητα βασίζεται σε κοινές αξίες: την ελευθερία, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισότητα. Μέσα στις θεματικές ενότητες του βιβλίου ("Νέες τεχνολογίες", "Περιβάλλον", "Ενέργεια", "Πολιτισμός", "Θεσσαλονίκη"), παρουσιάζω ορισμένες σκέψεις και προβληματισμούς, που ξεκινούν από την Ελλάδα της Ευρώπης και καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη, μητροπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είμαι της άποψης ότι ένας πολιτικός πρέπει να είναι τεχνοκράτης, να έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και να πορεύεται πάνω σε αξίες και ιδανικά που ενισχύουν τη φυσιογνωμία της χώρας του.
Στις νέες πολιτικές διαδρομές που ανοίγονται μπροστά μου, ας δουλέψουμε όλοι μαζί περισσότερο για να υλοποιήσουμε τις μελλοντικές προσδοκίες μας.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Με άλλη ματιά...
Εκδότης:Εξάντας
Συντελεστές βιβλίου:Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602566480
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες