Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης

Εφαρμογές γραμμικών προτύπων
Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2007
ISBN:
9789609301190
Σελίδες:
517
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης
Τιμή εκδότη:€45,65
Η τιμή μας: €41,09
στο καλάθι
Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης
Η λήψη "άριστων αποφάσεων", κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας στο σημερινό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, προϋποθέτει την ποσοτική ανάλυση των δεδομένων προκειμένου να προσδιοριστούν τα οικονομικά μεγέθη που εμπλέκονται κατά περίπτωση. Στο πόνημα αυτό παρουσιάζονται οι δυνατότητες και η χρησιμότητα των ποσοτικών μεθόδων κατά την άσκηση διοίκησης.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα πεδία εφαρμογής ποσοτικών μεθόδων κατά την άσκηση Διοίκησης οικονομικών μονάδων, όπως οι έλεγχοι διαδικασιών παραγωγής, οι εργασιακές σχέσεις, η άσκηση ελέγχου στη διαχείριση αποθεμάτων και η χρηματοοικονομική διαχείριση. Στο πλαίσιο της συγκριτικής αξιολόγησης οικονομικών μονάδων δίνονται απαντήσεις στα ακόλουθα θέματα: προσδιορισμός της μονάδας που λειτουργεί κατά τρόπο "πρότυπο", ιεράρχηση των συγκρινόμενων μονάδων σύμφωνα με την απόδοσή τους, εντοπισμός μη αξιοποιούμενων παραγωγικών συντελεστών, προσδιορισμός του βέλτιστου μείγματος πολιτικής που προτείνεται να ακολουθηθεί.

Το βιβλίο περιλαμβάνει την εφαρμογή της μη παραμετρικής μεθόδου Data Envelopment Analysis για τη συγκριτική αξιολόγηση της απόδοσης μονάδων υγείας, μονάδων τηλεπικοινωνιών, σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και Δημόσιων Πανεπιστημίων.
Τίτλος βιβλίου:Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης
Υπότιτλος βιβλίου:Εφαρμογές γραμμικών προτύπων
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Καθαράκη, Μαρία Η. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609301190
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες