Οι ερωτευμένοι

Εκδότης:
Ηριδανός
Έτος:
2007
ISBN:
9789603350903
Σελίδες:
131
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ερωτευμένοι
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Οι ερωτευμένοι
Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι "Οι ερωτευμένοι" -γραμμένο στην πιο γόνιμη περίοδο της δημιουργίας του- είναι ένα έργο ανανεωτικό στην ιστορία του θεάτρου καθώς αποκλίνει από λίγο τη δεσπόζουσα θεατρική γραφή της εποχής του και ανοίγει έτσι τον δρόμο για την θεατρική "μεταρρύθμιση" που φιλοδοξεί ο συγγραφέας του.

Ο Γκολντόνι με το έργο αυτό υπερβαίνει τα γερασμένα στερεότυπα της Κομμέντια ντελ Άρτε χάριν μιας πιο αυθεντικής "αλήθειας". Οι μάσκες εγκαταλείπονται για να μετασχηματιστούν σε τρισδιάστατα θεατρικά πρόσωπα, στη σκηνή αποτυπώνεται ο ρεαλισμός της πραγματικής ζωής και περνάμε από την κωμωδία καταστάσεων στην "ποιητική" των χαρακτήρων. Υπό αυτή την έννοια, πρόκειται για έργο προδρομικό του σημερινού επονομαζόμενου μοντέρνου θεάτρου.

Ουσιαστικά χωρίς την ύπαρξη πλοκής και παράπλευρων ιστοριών, παρακολουθούμε τους δύο ερωτευμένους στις ατελείωτες συγκρούσεις τους -εναλλασσόμενες με στιγμιότυπα της καθημερινής οικογενειακής τους ζωής- έως ότου οδηγηθούν σε ένα αίσιο και λυτρωτικό τέλος.
Τίτλος βιβλίου:Οι ερωτευμένοι
Τίτλος πρωτότυπου:Gl' innamorati
Εκδότης:Ηριδανός
Συντελεστές βιβλίου:Goldoni, Carlo (Συγγραφέας)
Μαρής, Γιώργος, μεταφραστής (Μεταφραστής)
ISBN:9789603350903
Σειρά εκδότη:Θέατρο
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες