Οι στήλες του Ηρακλή

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2007
ISBN:
9789600434576
Σελίδες:
725
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι στήλες του Ηρακλή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι στήλες του Ηρακλή
"Μερικές χώρες καταπίνουν τον ταξιδιώτη κι αυτό το έχω διαπιστώσει αυτοπροσώπως στην Αφρική, στην Πολυνησία και στη Νότιο Αμερική. Αλλά η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Μεσόγειος είναι σαν μια τεράστια σκηνή -δίνει ένα θεατρικό στοιχείο στο ταξίδι. [...] Η Μεσόγειος δεν είναι μόνο ένα μέρος, αλλά πολλά. Κι εγώ ένιωθα επιτέλους αρκετά ήρεμος για να τολμήσω να μπω σ' εκείνη την πολυπλοκότητα χωρίς να κινδυνεύω να χαθώ."

Ο Πολ Θέροου πάντα θεωρούσε το γύρο της Μεσογείου σαν το Μεγάλο Ταξίδι, μια αναζήτηση σοφίας και εμπειριών. Όταν τελικά αποφασίζει να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, σχεδιάζει να κάνει παραλιακά το γύρο της Μεσογείου και να καταλήξει στη θέουτα, απέναντι από το Γιβραλτάρ, πηγαίνοντας από τη μια Ηράκλεια Στήλη στην άλλη.
Στο μεγαλοπρεπές όσο και ετερόκλητο σκηνικό της Μεσογείου, σ' ένα παράξενο συνονθύλευμα λαών, θρησκειών, γλωσσών και τοπίων, περιεργάζεται το γνώριμο όσο και το ανοίκειο αυτής της κλειστής θάλασσας. Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική αφήγηση για μέρη όπως η Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη, η Νίκαια, η Κορσική, η Σαρδηνία, η Καλαβρία, η Αλβανία, η Κωνσταντινούπολη, η Ελλάδα και το Μαρόκο, όπου συναντά και τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Πολ Μπόουλς.
Τίτλος βιβλίου:Οι στήλες του Ηρακλή
Τίτλος πρωτότυπου:The Pillars of Hercules
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Theroux, Paul (Συγγραφέας)
Ζάβαλος, Αθανάσιος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600434576
Σειρά εκδότη:Terra Incognita
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Σύγχρονη Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες