Ο φθόνος των θεών

Μέγας Αλέξανδρος: Η άνοδος και η πτώση
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2007
ISBN:
9789600434415
Σελίδες:
351
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο φθόνος των θεών
Τιμή εκδότη:€16,21
Η τιμή μας: €14,59
Ο φθόνος των θεών
Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας; Ο μεγαλοφυής ηγέτης που σε ηλικία μόλις είκοσι έξι ετών κατέκτησε την Περσία σπουδαιότερη τότε αυτοκρατορία του κόσμου, ή ο αδίστακτος πολέμαρχος που βεβήλωσε πολιτισμούς με μακραίωνη παράδοση;

Σ' αυτό το βιβλίο που διαβάζεται εξίσου σαν μυθιστόρημα και σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό, ο συγγραφέας και ερευνητής John Prevas αναζητά το πρόσωπο πίσω από το μύθο. Ψυχογραφεί έναν άντρα που νόμισε ότι μπορεί να γίνει Θεός- διχασμένο ανάμεσα στην ευαισθησία που κληρονόμησε από τη μητέρα του και στην αιμοδιψή φύση του πατέρα του· έναν ηγεμόνα και στρατηλάτη προικισμένο όσο και αυτοκαταστροφικό, θύμα τελικά της μεγαλομανίας του.

Ο Prevas ταξίδεψε στους ίδιους δρόμους με τον Αλέξανδρο, στις περιοχές που σήμερα αποτελούν το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, για να ξαναζωντανέψει το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του. Εστιάζει στην αρχή του τέλους, το διάστημα που μεσολάβησε από την κατάληψη της Περσέπολης το χειμώνα του 330 π.Χ. έως το θάνατο του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνα, το 323 π.Χ., για να περιγράψει την τραγική διαδρομή από την άνοδο στην πτώση μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές μορφές στο πέρασμα των αιώνων.
Τίτλος βιβλίου:Ο φθόνος των θεών
Υπότιτλος βιβλίου:Μέγας Αλέξανδρος: Η άνοδος και η πτώση
Τίτλος πρωτότυπου:Envy of the Gods
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Prevas, John (Συγγραφέας)
Παπαϊωάννου, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789600434415
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες