Γιατί Ορέστη;

Ένα ιστόρημα μεταξύ μύθου και πραγματικότητας
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2007
ISBN:
9789604264469
Σελίδες:
171
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γιατί Ορέστη;
Τιμή εκδότη:€13,93
Η τιμή μας: €12,54
Γιατί Ορέστη;
Η οζονόσφαιρα όλο και καταστρέφεται. Τα πουλιά πεθαίνουν τρώγοντας ή πίνοντας δηλητήρια. Τα ζώα αποδεκατίζονται εξαιτίας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών. Τα ποτάμια και οι πηγές στερεύουν απ' την ανομβρία. Οι θάλασσες βρομίζουν και μολύνονται από κάθε είδους απόβλητο. Ο αέρας μάς γεμίζει τα πνευμόνια με ό,τι αποβάλλουν οι μηχανές. Ο υδροφόρος ορίζοντας μας ανταμείβει με ένα ποτήρι θαλασσινό νερό. Τα δάση αφανίζονται και τσιμεντοποιούνται. Η Γη απειλείται με ερημοποίηση καθώς το θερμομετρικό της διάγραμμα όλο και ανεβαίνει.

Για όλα αυτά, κάποιοι δεν είναι υπεύθυνοι; Κάποιοι δεν πρέπει να δικαστούν και να λογοδοτήσουν; Στο "Γιατί Ορέστη;" του Γιώργου Καραμανλή, ένα τέτοιο δικαστήριο πράγματι ενεργοποιείται και απαγγέλλει -επί ημέρες και ημέρες- τις κατηγορίες στους υπαίτιους της ανεπανόρθωτης περιβαλλοντικής ζημίας και τελικής καταστροφής.

Χωρίς να λυγίσουν από τις εκφοβιστικές ενέργειες των μίσθαρνων οργάνων των κατηγορούμενων, τα μέλη του δικαστηρίου προχωρούν στη διαδικασία, φτάνοντας έως την έκδοση της τελικής απόφασης και απαντώντας έτσι για λογαριασμό όλων των ευαίσθητων οικολογικά συνειδήσεων σ' αυτό το πελώριο εγειρόμενο Γιατί;
Τίτλος βιβλίου:Γιατί Ορέστη;
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα ιστόρημα μεταξύ μύθου και πραγματικότητας
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Καραμανλής, Γεώργιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604264469
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες