Ρουμπίνι στον αφαλό

Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2007
ISBN:
9789602118412
Σελίδες:
488
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρουμπίνι στον αφαλό
Τιμή εκδότη:€24,90
Η τιμή μας: €22,41
στο καλάθι
Ρουμπίνι στον αφαλό
Τοποθετημένο στον μεσαίωνα κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά λαμπερής ηγεμονίας των Νορμανδών βασιλιάδων στη Σικελία, το "Ρουμπίνι στον αφαλό" είναι μια ιστορία στην οποία οι συγκρούσεις του παρελθόντος προοιωνίζονται το παρόν. Το μυθιστόρημα ξεκινά στο Παλέρμο, στο οποίο Λατίνοι και Έλληνες, Άραβες και Εβραίοι ζουν μαζί σε ασταθή αρμονία. Ο Θέρσταν Μπωσάν, χριστιανός γιος ενός Νορμανδού ιππότη, εργάζεται για τον Γουσούφ, έναν Άραβα μουσουλμάνο, στην κεντρική οικονομική υπηρεσία του παλατιού, μια δουλειά που περιλαμβάνει τη διαχείριση εκβιασμών και δωροδοκιών, και τη συλλογή μυστικών πληροφοριών για τον βασιλιά.

Όμως η ειρήνη και η ευημερία του βασιλείου απειλούνται, και από εσωτερικούς και από εξωτερικούς παράγοντες. Φημισμένος για την αφοσίωσή του αλλά και διχασμένος ανάμεσα στα ιδανικά της ιπποσύνης και στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα της πολυτάραχης εποχής του, ο Θέρσταν πρόκειται να ξεσκεπάσει τις συνωμοσίες που εξυφαίνονται με στόχο τον βασιλιά του. Η συνάντησή του με δύο γυναίκες, την αγάπη των εφηβικών του χρόνων απ' τη μια και μια πλανόδια χορεύτρια απ' την άλλη, θα τον βοηθήσει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το παρελθόν του, την παιδεία του αλλά και με τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Με την εξαιρετική του πρόζα και τη χειμαρρώδη αφηγηματική ορμή που του έχουν χαρίσει την καθολική αναγνώριση, ο Μπάρυ Άνσγουωρθ μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα μακρινό παρελθόν γεμάτο πλάνες και μυστήριο, του οποίου οι φυλετικές και θρησκευτικές εντάσεις μας ακολουθούν ως σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Ρουμπίνι στον αφαλό
Τίτλος πρωτότυπου:The Ruby in her Navel
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Unsworth, Barry, 1930-2012 (Συγγραφέας)
Ηλιοπούλου, Ελένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789602118412
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες