Σατουρνάλια

Οι έρευνες του Πόπλιου Αυρήλιου στην αρχαία Ρώμη
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2007
ISBN:
9789603256984
Σελίδες:
400
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σατουρνάλια
Τιμή εκδότη:€16,45
Η τιμή μας: €14,81
στο καλάθι
Σατουρνάλια
Ρώμη, έτος 46 μετά Χριστόν. Ο συγκλητικός Πόπλιος Αυρήλιος Στάτιος μόλις έχει επιστρέψει από τις επαρχίες της Γαλατίας, προφταίνοντας ίσα ίσα να πραγματοποιήσει την τελετή των Σατουρναλίων, της λατινικής γιορτής που αντιστοιχεί στο σημερινό καρναβάλι.
Κατά τη διάρκεια των Σατουρναλίων, οι αφέντες μετατρέπονται σε σκλάβους, ενώ οι ίδιοι οι σκλάβοι γεύονται -για μια μοναδική νύχτα- τη γλυκιά μέθη της εξουσίας. Αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος, εκμεταλλευόμενος αυτή την παιγνιώδη ανατροπή ρόλων, αποφασίζει να πραγματοποιήσει μιαν άγρια αλυσίδα δολοφονιών, φαινομενικά ασύνδετων μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα συνδεδεμένων με λεπτότατα νήματα, ξεπαστρεύοντας θύματα τόσο στην υψηλότατη αριστοκρατία, όσο και μεταξύ των πληβείων της Σοβώρας;
Mπροστά σε μια παρόμοια, αμείλικτη γιορτή θανάτου, στον Πόπλιο Αυρήλιο δεν απομένει παρά να ορμήσει στην έρευνα, η οποία σύντομα θα αποδειχθεί ως η πιο πολύπλοκη, συγκινητική, και επικίνδυνη της μακράς σταδιοδρομίας του ως ντετέκτιβ της αρχαίας Ρώμης.
Ελκυστικό, ξεκαρδιστικό, γεμάτο ειρωνεία και αγωνία, δομημένο με μέγιστη πρωτοτυπία, τόσο από την άποψη της αστυνομικής πλοκής, όσο και από εκείνη των ιστορικών αναμνήσεων, το μυθιστόρημα Σατουρνάλια διατρανώνει το ακαταμάχητο ταλέντο της Ντανίλα Κομάστρι Μοντανάρι, καταξιώνοντάς την ως την πιο εμπνευσμένη, αφοπλιστική και προσωπική συγγραφέα ιστορικών αστυνομικών μυθιστορημάτων της Ιταλίας.
Τίτλος βιβλίου:Σατουρνάλια
Υπότιτλος βιβλίου:Οι έρευνες του Πόπλιου Αυρήλιου στην αρχαία Ρώμη
Τίτλος πρωτότυπου:Saturnalia
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Comastri Montanari, Danila (Συγγραφέας)
Τσέα, Άννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603256984
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες