Η Κομμουνιστική Διεθνής

Οι θέσεις και το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπως ψηφίστηκαν στο Β΄ Συνέδριο της Πετρούπολης - Μόσχας (6-25 Ιουλίου 1920): Υλικά από το αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2007
ISBN:
9789604510467
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Κομμουνιστική Διεθνής
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Η Κομμουνιστική Διεθνής
Η παρούσα έκδοση πρόκειται για πιστή επανέκδοση της αντίστοιχης έκδοσης του 1921, από το Εκδοτικό Τμήμα του "Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ελλάδας (Κομμουνιστικού)", έκδοσης που περιλαμβάνεται στο "Αρχείο ΚΚΕ". Η παρούσα έκδοση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία και στα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Λόγω της αρχειακής σημασίας της έκδοσης, βασικά διατηρήθηκε η μετάφρασή της (έγιναν ελάχιστες διορθώσεις) καθώς και η αναγραφόμενη (παλαιά) ημερομηνία διεξαγωγής του Β΄ Συνεδρίου, που σύμφωνα με το διορθωμένο ημερολόγιο οι εργασίες του διεξήχθησαν από 19 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 1920.

Ιστορική και εκδοτική σημασία έχει το γεγονός ότι σημαντικά τμήματα της παρούσας έκδοσης δεν περιλαμβάνονται στα "Άπαντα Λένιν", είτε με αυτή τη μορφή τους (π.χ., "Όροι για την παραδοχή των κομμάτων στην Κομμουνιστική Διεθνή") είτε καθόλου (π.χ., "Ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Προλεταριακή Επανάσταση", "Τα συνδικάτα και οι Επιτροπές των εργοστασίων", "Πότε και με ποιους όρους μπορούν να ιδρυθούν σοβιέτ εργατικών αντιπροσώπων", "Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και ο κοινοβουλευτισμός".

Αξεπέραστη είναι η σημασία θέσεων που περιέχονται σε κεφάλαια αυτής της έκδοσης που περιλαμβάνονται και στα Άπαντα Λένιν, όπως "Η ουσία της δικτατορίας του προλεταριάτου και της εξουσίας των Σοβιέτ", "Οι όροι εισδοχής των κομμάτων στην Κομμουνιστική Διεθνή".
Τίτλος βιβλίου:Η Κομμουνιστική Διεθνής
Υπότιτλος βιβλίου:Οι θέσεις και το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπως ψηφίστηκαν στο Β΄ Συνέδριο της Πετρούπολης - Μόσχας (6-25 Ιουλίου 1920): Υλικά από το αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
ISBN:9789604510467
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες