The Art Book

Ελληνική έκδοση
Εκδότης:
Γνώση
Έτος:
2007
ISBN:
9789602357552
Σελίδες:
512
Εξώφυλλο:
Μαλακό
The Art Book
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
The Art Book
Τι είναι το βιβλίο της Τέχνης;

Πέρα από οπτικό ερέθισμα, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι μια επαναστατική πρόταση: ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς την τέχνη. Βιβλίο εύχρηστο, ενημερωτικό και ευχάριστο, αποτελεί έναν πλήρη αλφαβητικό οδηγό με 500 μεγάλα ονόμα ζωγράφων και γλυπτών από τον Μεσαίωνα ώς τις μέρες μας.

Ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες ταξινομήσεις της τέχνης, η νέα πρότασή μας σμίγει με ένα πρωτότυπο τρόπο περιόδους, τεχνικές, σχολές και οπτικές. Μόνο εδώ ο Μιχαηλάγγελος μπορεί να συναντηθεί με τον Ματίς, ο ντα Βίντσι με τον Λίχτενστάιν και ο Γκρέκο με τον Γουώρχολ. Σε κάθε καλλιτέχνη αντιστοιχεί μια σελίδα με ένα χαρακτηριστικό έργο του, πλαισιωμένο από διαφωτιστικές πληροφορίες για τον δημιουργό.

Ο οδηγός συμπληρώνεται από ειδικό γλωσσάρι και επεξηγήσεις γύρω από τα διαφορετικά ρεύματα της τέχνης που δίνουν το στίγμα κάθε εποχής. Ένα ευρετήριο των Μουσείων και των Πινακοθηκών ολοκληρωμένη αυτό το φιλόδοξο έργο.

Σπάζοντας τη ρουτίνα των τυποποιημένων εκδόσεων του είδους, η ελληνική έκδοση του "Art Book", είναι μια ζωντανή και αυθόρμητη προσέγγιση της τέχνης: μια τεράστια έκδοση χωρίς πολλά λόγια, με έντονο οπτικό υλικό, που φιλοδοξεί να γίνει μια πολύτιμη πηγή γνώσεων της τέχνης στην εποχή της εικόνας.
Τίτλος βιβλίου:The Art Book
Υπότιτλος βιβλίου:Ελληνική έκδοση
Τίτλος πρωτότυπου:The Art Book
Εκδότης:Γνώση
Συντελεστές βιβλίου:Μπίκος, Αντώνης (Μεταφραστής)
ISBN:9789602357552
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Σημείωση:Copyright: Phaidon Press Ltd.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες