Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου (τ.2)

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604429998
Σελίδες:
412
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου (τ.2)
Ψεύτικοι, παράλογοι, ελλειμματικοί, στερητικοί είναι μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι μαθηματικοί του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης για να περιγράψουν τους αρνητικούς αριθμούς που είχαν αρχίσει σταδιακά να μπαίνουν στη ζωή τους. Ωστόσο, όπως θα δούμε, οι αρνητικοί αριθμοί δεν έχουν τίποτα το τρομακτικό. Είναι απλώς ένα νέο εργαλείο που θα το χρησιμοποιήσουμε για να εντάξουμε στο μαθηματικό μας κόσμο έννοιες που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούσαμε: χρονολογία 480 π.Χ., θερμοκρασία 12 βαθμοί κάτω από το μηδέν, χρέος 1.500 € είναι όλα έννοιες που παριστάνονται με αρνητικούς αριθμούς.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της Γεωμετρίας για να γνωρίσουμε (ή να θυμηθούμε) τις βασικές έννοιες που χρησιμοποιούμε για να απεικονίσουμε τον κόσμο μας. θα δούμε πώς η πρακτική Γεωμετρία των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων εξελίχθηκε στην πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας συγκροτημένη επιστήμη, στη θεωρητική Γεωμετρία των αρχαίων Ελλήνων.

Το τρίτο μέρος αυτού του βιβλίου στοχεύει στην προετοιμασία για τις ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά. Με κατάλληλα επιλεγμένες ερωτήσεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μαθητή να βεβαιωθεί ότι έχει μελετήσει τη θεωρία, και με κάποιες συνθετικές επαναληπτικές ασκήσεις του δίνουμε τη δυνατότητα να ελέγξει σε ποιο βαθμό έχει κατανοήσει αυτή τη θεωρία. Τέλος, παραθέτουμε έξι ενδεικτικά διαγωνίσματα, που προτείνουμε στο μαθητή να τα γράψει αφού ολοκληρώσει την επανάληψη του, ως "πρόβα τζενεράλε" εν όψει των σχολικών εξετάσεων.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Σκιαδάς, Αντώνης (Συγγραφέας)
Μιχαηλίδης, Τεύκρος (Συγγραφέας)
Γκιώκας, Σίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604429998
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Τόμος:2
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες