Διεθνής τρομοκρατία

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2009
ISBN:
9789600438086
Σελίδες:
227
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διεθνής τρομοκρατία
Τιμή εκδότη:€16,22
Η τιμή μας: €14,60
στο καλάθι
Διεθνής τρομοκρατία
Ο 20ός αιώνας άνοιξε με τους πυροβολισμούς του αναρχικού Γκαετάνο Μπρέσι εναντίον του βασιλιά της Ιταλίας Ουμβέρτου Α’ και έκλεισε με τον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βηρυτό, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Στο διάστημα αυτό η τρομοκρατία πήρε γιγαντιαίες διαστάσεις. Μετατράπηκε σε ένα όργανο πολιτικού αγώνα πολυσυζητημένο όσο και αποτελεσματικό. Από την απόπειρα στο Σαράγεβο μέχρι τις βόμβες στο Λοντοντέρι, από τον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας στην Ινδία μέχρι τη μακρόχρονη αραβοϊσραηλινή διένεξη, από τις επιθέσεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών μέχρι τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα των φονταμενταλιστών ισλαμιστών και της ΕΤΑ, βίαιες μορφές δράσης σημάδεψαν τους πολιτικούς αγώνες του 20ού αιώνα. Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που συντάραξε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο, επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο ότι η τρομοκρατία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτικού βίου και, συνεπώς, μας αφορά όλους.

Στο βιβλίο αυτό ο Luigi Bonanate, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, χαρτογραφεί τη διεθνή τρομοκρατία, την εξελικτική πορεία της, τις διαστάσεις, τις μορφές και τις ιδιαιτερότητές της, προσφέροντας ένα εγχειρίδιο ουσιαστικής κατανόησης του πολυδαίδαλου αυτού φαινομένου.
Τίτλος βιβλίου:Διεθνής τρομοκρατία
Τίτλος πρωτότυπου:Terrorismo internazionale
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Bonanate, Luigi (Συγγραφέας)
Σιδέρη, Ντίνα (Μεταφραστής)
Βασιλείου, Θανάσης Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789600438086
Σειρά εκδότη:20ός Αιώνας
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες