Δελφοί

Δαυλός και δίαυλος πολιτισμού
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2002
ISBN:
9789608460539
Σελίδες:
400
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δελφοί
Τιμή εκδότη:€90,00
Η τιμή μας: €81,00
στο καλάθι
Δελφοί
Μια μοναδική έκδοση που συνδυάζει της τεκμηριωμένη επιστημονική προσέγγιση και παρουσίαση του αρχαιολογικού αυτού χώρου που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες.

Το διάσημο θρησκευτικό και προφητικό κέντρο των Δελφών, χώρος διεθνούς ακτινοβολίας, βρίσκεται σε ένα επιβλητικό σκηνικό, φορτισμένο με μαγνητικά πεδία, με ένταση υποβλητική, που είχε μετατραπεί από τον Απόλλωνα σε ομφαλό της γης.

Ειδικά κεφάλαια είναι αφιερωμένα για πρώτη φορά στη μοναδική μορφολογία του εδάφους και το προφητικό χάσμα, στην αίγλη του Δελφικού μαντείου, καθώς και στα κτίρια όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Ιερό της Αθήνας, οι Θησαυροί, το Θέατρο, η Θόλος και φυσικά το Μουσείο με τα μοναδικά του εκθέματα.

Σκοπός του βιβλίου είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση διαφόρων ζητημάτων, που μέσα από συνδυαστικό και συνθετικό τρόπο διεγείρουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου:Δελφοί
Υπότιτλος βιβλίου:Δαυλός και δίαυλος πολιτισμού
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Παρτίδα, Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789608460539
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002
Σημείωση:Η έκδοση αυτή συνοδεύεται από τον ελληνικό κώδικα 464 (facsimile) με το έργο του Ησιόδου Θεογονία, που φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας, και από τομίδιο με ιστορικά στοιχεία για τον ποιητή, το έργο του, την ιστορία του κώδικα και με παλαιογραφική μεταγραφή του χειρογράφου.
Κατηγορίες:Λευκώματα
Ιστορία > Αρχαιολογία
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες