Λογιστική παρακολούθηση τύπων αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Εκδότης:
Γράφημα
Έτος:
2007
ISBN:
9789608981829
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λογιστική παρακολούθηση τύπων αγροτικών εκμεταλλεύσεων
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €18,13
στο καλάθι
Λογιστική παρακολούθηση τύπων αγροτικών εκμεταλλεύσεων
Όπως είναι γνωστό, η γεωργική λογιστική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις αρχές και τους κανόνες της συστηματικής καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων μιας γεωργικής εκμετάλλευσης και των μεταβολών τους στη διάρκεια του λογιστικού έτους. Παράλληλα, παρακολουθεί και την παραγωγική διαδικασία του σχεδίου παραγωγής της εκμετάλλευσης, είτε ολόκληρου (ενιαίο σύνολο), είτε κατά κλάδους.

Η διαφοροποίηση της παραγωγικής διαδικασίας των κλάδων φυτικής και ζωικής παραγωγής οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας διαφορετικών εντύπων λογιστικής παρακολούθησης, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κάθε παραγωγικής κατεύθυνσης. Έτσι το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συρραφή πινάκων λογιστικής παρακολούθησης προσαρμοσμένων σε κάθε τύπο εκμετάλλευσης.

Κύριος στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στο φοιτητή, ερευνητή, εφαρμοστή, σύμβουλο, μελετητή γεωπόνο έναν οδηγό λογιστικής παρακολούθησης μιας αγροτικής εκμετάλλευσης. Περιλαμβάνει έντυπα λογιστικής παρακολούθησης 10 διαφορετικών τύπων εκμετάλλευσης, όπως και 5 παραρτήματα μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης επεξεργασίας των δεδομένων και υπολογισμού τεχνικών και οικονομικών στοιχείων κατά κλάδο παραγωγής και στοιχείων κόστους προϊόντων .

Θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε ότι το βιβλίο αυτό επιδέχεται βελτιώσεις που έχουν σχέση με το είδος των αποκτούμενων κάθε φορά δεδομένων και το βαθμό ανάλυσης τους σύμφωνα με τις ανάγκες που δημιουργούνται. Εξάλλου, πιστεύουμε ότι η εξέλιξη ή όχι της γεωργικής λογιστικής θα εξαρτηθεί από τη χρησιμότητα και τη συμβολή της στην έρευνα της γεωργικής οικονομικής.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Λογιστική παρακολούθηση τύπων αγροτικών εκμεταλλεύσεων
Εκδότης:Γράφημα
Συντελεστές βιβλίου:Μαρτίκα - Βακιρτζή, Μαρία (Συγγραφέας)
Δημητριάδου, Ελένη, διδάσκουσα Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ (Συγγραφέας)
ISBN:9789608981829
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες