Ιωαννίνων ενθύμιον

Τα Γιάννενα μέσα από τις καρτποστάλ
Εκδότης:
Apeirotan
Έτος:
2007
ISBN:
9789608968905
Σελίδες:
215
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ιωαννίνων ενθύμιον
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
στο καλάθι
Ιωαννίνων ενθύμιον
Τα Γιάννενα του γνωστού συλλέκτη, αρχιτέκτονα και πρώην δημάρχου Ιωαννιτών κ. Αναστασίου Παπασταύρου έτσι όπως αναδύονται μέσα από μια πλούσια συλλογή 420 επιστολικών δελταρίων, μέρος του προσωπικού του αρχείου και συλλογές ή αρχεία συμπολιτών μας που επέτρεψαν τη δημοσίευσή τους, παρουσιάζονται στο λεύκωμα των εκδόσεων Apeirotan "Ιωαννίνων Ενθύμιον:Τα Γιάννενα μέσα από τις καρτ - ποστάλ".
Πλήθος καρτ - ποστάλ, ασπρόμαυρων και έγχρωμων, αναδύουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το άρωμα μιας εποχής που έχει παρέλθει. Τοπία φέρνουν γλυκές μνήμες σε κάθε αληθινό Γιαννιώτη, έστω κι αν τα χρώματά τους έχουν πια ξεθωριάσει...
Η έκδοση αποτελείται από εννέα θεματικές ενότητες, οι οποίες ανοίγουν ένα παράθυρο στο χρόνο, προβάλλοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία της πόλης που ζούμε, σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, ενώ σήμερα αποτελούν μεμονωμένα ή εξαφανισμένα κομμάτια ενός "παζλ" ανάμεσα στην πολυώροφη σύγχρονη δόμηση, και τα οποία κανείς πλέον δεν προσέχει. Σημαντικά επίσης είναι και τα κοινωνικά δεδομένα που αναδεικνύονται μέσα από τη μελέτη των θεμάτων, αφού πάνω στο χαρτί αποτυπώθηκαν συνήθειες ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων με αντίστοιχες παραδοσιακές φορεσιές της καθημερινότητά τους, είτε αυτή αφορούσε σε δουλειά, είτε σε διασκέδαση.

Για το αποτέλεσμα της έκδοσης που ο αναγνώστης θα πάρει στα χέρια του, συνέβαλαν το μεράκι και η ευαισθησία του συγγραφέα, αλλά και ο επαγγελματισμός όλων των συντελεστών που καταπιάστηκαν με αυτή, δίνοντας τελικά μία ξεχωριστή ποιοτική παρουσία. Μέσα από την άψογη εκτύπωση της έκδοσης με τη χειροποίητη βιβλιοδεσία, οι καρτ - ποστάλ μεταδίδουν κάτι από το χρώμα και την ατμόσφαιρα της εποχής και του τόπου.
Τίτλος βιβλίου:Ιωαννίνων ενθύμιον
Υπότιτλος βιβλίου:Τα Γιάννενα μέσα από τις καρτποστάλ
Εκδότης:Apeirotan
Συντελεστές βιβλίου:Παπασταύρος, Αναστάσιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608968905
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες