Πολύβιος

Ο ιστορικός της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας
Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2004
ISBN:
9789604231577
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολύβιος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Πολύβιος
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Πολύβιου, του σπουδαιότερου ιστορικού μιας εποχής κατά την οποία η Ρώμη αναδεικνύεται σε κοσμοκράτειρα και η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε επαρχία της.
Ο Πολύβιος υπήρξε γνήσιος εκφραστής των ιστοριογραφικών αρχών του Θουκυδίδη σε μια εποχή παρακμής για την ιστορική συγγραφή.
Παρουσιάζεται η ζωή του, τα χαρακτηριστικά του έργου του, καθώς και οι πολιτικές και πολιτειακές του αντιλήψεις. Παράλληλα παρουσιάζεται η ιστοριογραφία που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο Θουκυδίδη και τον Πολύβιο, η επιρροή του Πολύβιου στους ιστορικούς που ακολούθησαν, καθώς και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής του.
Η σειρά "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς" φιλοδοξεί να δώσει με απλό και κατανοητό τρόπο, στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αποκτήσει μια σφαιρική και έγκυρη άποψη για τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, για το "τι", το "πώς" και το "γιατί" της ζωής, της εποχής και του έργου τους.
Ο Χριστόφορος Βλάχος είναι ιστορικός. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στον ελληνισμό των ελληνιστικών χρόνων και ιδιαίτερα στην κοινωνική και πολιτική οργάνωση της πόλης-κράτους και των κρατικών μορφωμάτων αυτής της περιόδου. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Τίτλος βιβλίου:Πολύβιος
Υπότιτλος βιβλίου:Ο ιστορικός της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Βλάχος, Χριστόφορος (Συγγραφέας)
Κάτσικας, Χρήστος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604231577
Σειρά εκδότη:Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς: Οι Δημιουργοί, η Εποχή και το Έργο τους
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες