Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους Μονοφυσίτες

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2007
ISBN:
9789605274061
Σελίδες:
145
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους Μονοφυσίτες
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
στο καλάθι
Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους Μονοφυσίτες
Σ' αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται άρθρα πού γράφτηκαν με αφορμή ορισμένες άστοχες θεολογικές θέσεις ή αδόκιμες εκφράσεις σχετικά με το θέμα των δύο φύσεων του Ιησού Χριστού, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας σε θεολογικά περιοδικά, όπως «Θεολογία» και «Κοινωνία». Από τα εν λόγω άρθρα το μεν πρώτο δημοσιεύθηκε κατ' αρχάς στο επιστημονικό περιοδικό «Θεολογία» (τόμ. 77 (2006) 265 εξ.) και το δεύτερο στον «Ορθόδοξο Τύπο» (13-7-2007 εξ.).

Εν συνεχεία η συλλογή αυτή περιέχει και ένα εκτενέστερο άρθρο, το οποίο προέκυψε κατά τη συγγραφή των ανωτέρω αναφερομένων άρθρων εξ αιτίας της επισημάνσεως σε διάφορα βιβλία, άρθρα ή εκδόσεις εσφαλμένων ερμηνειών ή διατυπώσεων ή διαφόρων ασαφειών, αντιφάσεων και αντιθέσεων.
Σ' αυτό το εκτενέστερο άρθρο αναγκαστήκαμε και συγχρόνως θεωρήσαμε σκόπιμο να παραθέσουμε και ορισμένα βασικά χωρία της Αγ. Γραφής ως και αποσπάσματα από αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων, ως και του έργου του Αγ. Ιωάννου του Δαμασκηνού «Έκδοσις ακριβής της ορθοδόξου πίστεως». Αυτά τα παραθέματα, κατά τη γνώμη μας, μπορούν να αποτελέσουν και τις βάσεις συνεννοήσεως και ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων, καθώς και της ενώσεως (όχι συνθέσεως ή συγκράσεως) Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών. Συμπληρώνουμε δε το άρθρο αυτό με τον απαραίτητο σχολιασμό των παρατιθεμένων επισημάνσεων εν συνδυασμω και με τα παρατιθέμενα βασικά θεολογικά κείμενα. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η ένωση (όχι σύνθεση) με τους Μονοφυσίτες
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Μπούμης, Παναγιώτης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605274061
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες