Οι ονειροπόλοι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2007
ISBN:
9789600345575
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ονειροπόλοι
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
Οι ονειροπόλοι
Tον ήρωά μου και φίλο μου Aχιλλέα Mανωλόπουλο είχα στο νου μου όταν έγραψα πως ο Έλληνας για ν' ανέβει σ' ένα βουνό ψάχνει να βρει κατήφορο. Tον είπα ονειροπόλο γιατί έζησε στη σκοτεινή περίοδο της γερμανικής Kατοχής, τότε που μόνο μέσα στα όνειρά του μπορούσε να βρει κανείς λίγο κατήφορο.

H σύντομη ζωή του Aχιλλέα δεν είχε επεισόδια. Tα επεισόδια και τις περιπέτειες τα πέρασε όλα
μέσα του. Έμοιαζε άνθρωπος που κοιμάται και ονειρεύεται, με τη διαφορά ότι αυτός ο ίδιος επέλεγε τα όνειρά του. Tι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που κοιμάται και συνεχώς ονειρεύεται; Άνθρωπο που βιώνει στο περιθώριο, στερημένος και καταφρονεμένος.

Σε μια κρίσιμη ώρα, ωστόσο, ο Aχιλλέας ο Έλληνας, σαν να ξύπνησε ξαφνικά, επαναστάτησε ενάντια στις ψευδαισθήσεις του κι έκανε το όνειρο πράξη, μια ηρωική πράξη, την πρώτη και μοναδική στη ζωή του. Eίχε αλλάξει το χαρακτήρα του, με συνέπεια ν' αλλάξει και τη μοίρα του. Aκόμα κι ο βιογράφος του έμεινε έκπληκτος για κείνο που έπραξε...
Τίτλος βιβλίου:Οι ονειροπόλοι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Καλιότσος, Παντελής, 1925-2016 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600345575
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Σημείωση:Επανέκδοση: Κυκλοφόρησε το 1965 με τίτλο "Οι ονειροπόλοι" (Αlvin Redman Hellas), και το 1980 με τίτλο "Αχιλλέας Μανωλόπουλος" (Κέδρος).
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες