Μεταφορές και περιφερειακή ανάπτυξη

Η πολιτική υποδομών μεταφορών
Εκδότης:
Διόνικος
Έτος:
2007
ISBN:
9789606619359
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεταφορές και περιφερειακή ανάπτυξη
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Μεταφορές και περιφερειακή ανάπτυξη
Οι υποδομές αποτελούν ένα από τα κύρια παραδοσιακά μέσα της περιφερειακής πολιτικής, με αμείωτη αξία στη σύγχρονη εποχή.

Οι υποδομές μεταφορών, ως μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες υποδομών, κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας, στην άνοδο του επιπέδου ανάπτυξης και στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων. Για τον λόγο αυτόν, παραμένουν διαχρονικά στο επίκεντρο των δημόσιων αναπτυξιακών πολιτικών. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την παγκοσμιοποίηση της οκονομίας, την προσπάθεια ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού χώρου και σε συνδυασμό με τη συνεχή διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της οικονομικής και της κοινωνικής συνοχής της, η πολιτική για τις υποδομές μεταφορών αποτελεί αντικείμενο όχι μόνο των κρατών και των επιμέρους χωρικών-διοικητικών ενοτήτων τους, αλλά και της Ε.Ε. συνολικά.

Στη χώρα μας, σε όλες τις φάσεις της αναπτυξιακής εξέλιξης του ελληνικού κράτους, οι υποδομές, γενικά, αλλά και οι υποδομές μεταφορών, ειδικότερα, έχουν διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο, σε σημείο μάλιστα ώστε αρκετοί να έχουν ασκήσει εντονότατη κριτική για την εμμονή και τον τρόπο χρήσης αυτού του αναπτυξιακού μέσου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι υποδομές μεταφορών εξακολουθούν να κατέχουν εξέχουσα θέση στην αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της Ελλάδας, ιδιαίτερα κάτω από τις νέες συνθήκες, τις οποίες η χώρα μας καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται χρήσιμη κάθε προσπάθεια σκιαγράφησης της αναγκαιότητας αποτύπωσης του ρόλου των υποδομών μεταφορών και παρουσίασης της σχετικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το παρόν βιβλίο.
Τίτλος βιβλίου:Μεταφορές και περιφερειακή ανάπτυξη
Υπότιτλος βιβλίου:Η πολιτική υποδομών μεταφορών
Εκδότης:Διόνικος
Συντελεστές βιβλίου:Χριστοφάκης, Μανώλης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606619359
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες