Ο Α2

20 και μία μαρτυρίες του Εμφυλίου
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2007
ISBN:
9789600513363
Σελίδες:
416
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Α2
Τιμή εκδότη:€20,28
Η τιμή μας: €18,25
στο καλάθι
Ο Α2
Συνέχεια της "Πυραμίδας 67", του πιο μαχητικού αντιπολεμικού βιβλίου για τον Εμφύλιο, που γράφτηκε από κάποιον που δεν ανήκε σε καμμιά παράταξη, "ο Α2" του Ρένου δίνει την εωσφορική μορφή ενός αμείλικτου αξιωματικού Α2 (πληροφοριών), που από καπετάνιος του ΕΛΑΣ, πέρασε στο στρατό, όταν του σκότωσαν τη μάνα οι ομοϊδεάτες του, και της έστειλε 600 "γράμματα", καθώς τάλεγε -600 αντάρτες, κυνηγημένους έναν-έναν, πιασμένος κ' εκτελεσμένους με το ίδιο του το χέρι-, προσωποποιώντας την κόλαση της αδελφοκτονίας του '47-'49!..

Ο "Α2" πρωτοκυκλοφόρησε το 1968, χωρίς να σταλή στη λογοκρισία, το που και προκάλεσε τον επόμενο χρόνο τη δίωξή του απ' τη Δικτατορία.

Στον τόμο περιλαμβάνονται ακόμα 20 πολεμικά διηγήματα του Ρένου, πρώτη φορά συγκεντρωμένα απ' όλο του το πεζογραφικό έργο, που συνιστούν, στην ουσία, ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα της εμφυλιακής πραγματικότητας.

Μ' εμπεριστατωμένη εισαγωγή κι αναλυτικό φιλολογικό σχολιασμό απ' τους Ήρκο και Στάντη Ρ. Αποστολίδη, καθώς κι ανέκδοτα κείμενα, γράμματα και σημειώσεις του ίδιου του συγγραφέα.
Τίτλος βιβλίου:Ο Α2
Υπότιτλος βιβλίου:20 και μία μαρτυρίες του Εμφυλίου
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Αποστολίδης, Ρένος Η. (Συγγραφέας)
Αποστολίδης, Ήρκος Ρ. (Επιμελητής)
Αποστολίδης, Στάντης (Επιμελητής)
ISBN:9789600513363
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Ήρκος και Στάντης Ρ. Αποστολίδης. 3η οριστική έκδοση με ανέκδοτα κείμενα και σημειώσεις του 'Ρένου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες