Βιοχημεία

Με αναφορές στη βιοχημική βάση παθολογικών καταστάσεων και στην αρχή βιοχημικών τεχνικών
Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2007
ISBN:
9789601216393
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βιοχημεία
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €32,70
στο καλάθι
Βιοχημεία
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να αποτελέσει ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο Βιοχημείας για τους σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας. Έγινε προσπάθεια να περιγραφεί με τον απλούστερο δυνατό τρόπο η δομή, η λειτουργικότητα, οι ιδιότητες και ο μεταβολισμός των κύριων κατηγοριών μακρομορίων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια και νουκλεϊνικά οξέα) καθώς και οι βασικοί βιοχημικοί δρόμοι. Για κάθε κατηγορία βιομορίων, αφού περιγραφεί η δομή και η λειτουργικότητά τους, παρακολουθείται η τύχη τους από την είσοδο τους στον οργανισμό με τις τροφές έως την τελική αποικοδόμησή τους. Τέλος περιγράφεται ο μηχανισμός ενδογενούς βιοσύνθεσης των μορίων. Επιπλέον γίνεται ειδική αναφορά στις ορμόνες, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

Επειδή το βιβλίο απευθύνεται σε μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της υγείας παραλείπονται από αυτό στοιχεία της βιοχημείας των φυτών ενώ γίνεται αναφορά στη βιοχημική βάση νόσων. Τέλος με αφορμή τη μελέτη των ιδιοτήτων των βιομορίων γίνεται αναφορά στην εφαρμογή αυτών σε βιοχημικές τεχνικές πολλές από τις οποίες αξιοποιούνται για διαγνωστικούς σκοπούς.

Ελπίζουμε ότι κατορθώσαμε, στον περιορισμένο χώρο αυτού του βιβλίου, να δώσουμε μια σφαιρική εικόνα της δομής του ανθρώπινου οργανισμού και των βιοχημικών λειτουργιών που πραγματοποιούνται σ' αυτόν. Στόχος μας είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει ένα βασικό βιοχημικό εργαλείο και το έναυσμα για περισσότερη βιβλιογραφική έρευνα.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Βιοχημεία
Υπότιτλος βιβλίου:Με αναφορές στη βιοχημική βάση παθολογικών καταστάσεων και στην αρχή βιοχημικών τεχνικών
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Ελευθερίου, Φαίδρα (Συγγραφέας)
Πέτρου, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601216393
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Βιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες