Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;

Εκδότης:
Ορφέας
Έτος:
2007
ISBN:
9789608916289
Σελίδες:
135
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;
Εκτός κυκλοφορίας
Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;
Αυτό στο οποίο πιστεύουμε καθορίζει το ποιοι είμαστε, στα μάτια τα δικά μας και των άλλων. Το "Τι πιστεύουμε;" είναι μια νέα σειρά που παρουσιάζει διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων από όλο τον κόσμο σε ζωντανά, κατανοητά και ευσύνοπτα βιβλιαράκια, τα οποία δεν κάνουν κήρυγμα ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν -αλλά αντίθετα περιγράφουν τον τρόπο που οι πεποιθήσεις επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πιστών.

Ένας Εβραίος ταξιδεύει από το Ισραήλ προς τις ΗΠΑ. Όταν επιστρέφει, αφηγείται σ' ένα φίλο του τα όσα εκπληκτικά είδε. "Γνώρισα έναν Εβραίο που είχε μεγαλώσει σε γιεσίβα και γνώριζε από στήθους τεράστιες περικοπές του Ταλμούδ. Γνώρισα έναν Εβραίο που ήταν άθεος. Γνώρισα έναν Εβραίο που είχε μια μεγάλη επιχείρηση κι έναν Εβραίο που ήταν φανατικός κομμουνιστής." "Ωραία, και που είναι το περίεργο;" ρωτά ο φίλος του. "Η Αμερική είναι μια τεράστια χώρα και εκατομμύρια Εβραίοι ζουν εκεί." "Δεν με κατάλαβες", απάντησε ο άνδρας. "Σου μιλάω για τον ίδιο Εβραίο."

Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι μια απλή σειρά πεποιθήσεων. Είναι μια πρακτική, ένας τρόπος ζωής. Το "Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;" διερευνά την ποικιλία των τρόπων που ζουν οι Εβραίοι: οι θρησκευόμενοι και οι εκκοσμικευμένοι, οι Ασκενάζι κι οι Σεφαρντί, οι Εβραίοι του Ισραήλ και της Διασποράς. Το ανά χείρας βιβλίο θέτει το ερώτημα του τι είναι ο Ιουδαϊσμός και τι σημαίνει να είσαι Εβραίος.
Τίτλος βιβλίου:Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;
Τίτλος πρωτότυπου:What Do Jews Believe?
Εκδότης:Ορφέας
Συντελεστές βιβλίου:Kessler, Edward (Συγγραφέας)
Κουφάκης, Νίκος (Μεταφραστής)
Morris, Tony (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789608916289
Σειρά εκδότη:Τι Πιστεύουμε
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες