Τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, 1941-44

Μέρος I.: Εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος
Εκδότης:
Συλλογές
Έτος:
2007
ISBN:
9789605320249
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, 1941-44
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
Τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, 1941-44
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς "Χαρτονομίσματα της Κατοχής" και αναφέρεται στη συλλογή των τραπεζογραμματίων, που εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την περίοδο αυτή. Σ' αυτό τα "πληθωρικά ή πληθωριστικά" λεγόμενα χαρτονομίσματα, που αποτέλεσαν την βάση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της κατοχικής περιόδου, περιγράφονται αναλυτικά με όλα τα απαραίτητα για κάθε συλλογή χαρακτηριστικά τους (εικονογράφηση, διαστάσεις, ποικιλίες, σφάλματα κ.λπ.).

Αναφορά επίσης γίνεται και στα λεγόμενα χαρτονομίσματα "ανάγκης" παλαιοτέρων εκδόσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού και αυτά μετά την ακύρωση και επανακυκλοφορία τους, (ως "ακυρωμένα") στην αρχή της κατοχικής περιόδου, εξυπηρέτησαν για ένα περίπου χρόνο τις συναλλαγματικές ανάγκες του κοινού.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα παρουσιαστούν τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν, παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την περίοδο αυτή, όπως είναι τα χαρτονομίσματα των Αρχών Κατοχής (τα γερμανικά μάρκα, οι ιταλικές μεσογειακές και ιονικές δραχμές και τα βουλγαρικά λέβα), τα υποκατάστατα τοπικής ανάγκης (νομίσματα "πόλεων"), τα χαρτονομίσματα της Π.Ε.Ε.Α. ("αντάρτικα") κ.ά. Πιστεύουμε, ότι και με την έκδοση και του δεύτερου μέρους του βιβλίου από την σειρά "Ιδέες για συλλογές", θα δίνονται όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την μελέτη ή τη δημιουργία ειδικής συλλογής, που αφορά στα "Χαρτονομίσματα της Κατοχής".

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Τα χαρτονομίσματα της Κατοχής, 1941-44
Υπότιτλος βιβλίου:Μέρος I.: Εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος
Εκδότης:Συλλογές
Συντελεστές βιβλίου:Κοκκώνης, Μάριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605320249
Σειρά εκδότη:Ιδέες για Συλλογές
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες