Ζωγραφική 1977-2007

Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2007
ISBN:
9789603257158
Σελίδες:
222
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ζωγραφική 1977-2007
Τιμή εκδότη:€44,42
Η τιμή μας: €39,98
Ζωγραφική 1977-2007
[...] Ο Αδαμάκος, στα τριάντα χρόνια της αδιάλειπτης καλλιτεχνικής του περιπέτειας, έχεις την αίσθηση ότι προσεγγίζει την ουσία του αληθινού σαν να αναζητά ένα σωτήριο μήνυμα μέσα στη συλλογική εμπειρία. Και ενώ σε κάνει να πιστεύεις ότι η μελαγχολία αγγίζει τα περισσότερα έργα του, πέρα από τα όρια της νοσταλγίας, ουσιαστικά βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιερότητα της ατομικής μνήμης, με το μέτρο των προσωπικών του αναζητήσεων. Έτσι, μέσα στον αιφνίδιο ζωγραφικό κόσμο των εικόνων του ελλοχεύει η αμφιβολία της πληρότητας του πραγματικού, σε βαθμό που αισθάνεσαι ότι η απεραντοσύνη της φύσης ταυτίζεται με το άπειρο της ατομικής συνείδησης. Η ζωγραφική του ανθρωπογεωγραφία, σαν ένας απέραντος χάρτης του κόσμου, χωρίς να παραπέμπει σε συγκεκριμένους χώρους ή χρονικές στιγμές, αποκαλύπτει τη βαθύτερη αγωνία του να αγγίξει το αιώνιο νόημα της ύπαρξης. [...]
Ο Αδαμάκος, με αυστηρότητα και συνέπεια, χαράζει τον δικό του δρόμο, φτάνοντας στη μεγαλύτερη δυνατή εκφραστική ακρίβεια του οράματός του. Κυνηγά, με όλες του τις δυνάμεις, να κατακτήσει το δικό του φως, φτάνοντας πολλές φορές στο σκοτάδι, για να αισθανθεί ότι το εγκόσμιο φως γίνεται υπερκόσμιο, συνειδητοποιώντας ότι από το τέλος μπορούμε να φτάσουμε στην αρχή.

Τάκης Μαυρωτάς
Τίτλος βιβλίου:Ζωγραφική 1977-2007
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Αδαμάκος, Γιάννης (Ζωγράφος)
ISBN:9789603257158
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Σημείωση:Έκδοση με την ευκαιρία της αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Αθήνα). Εισαγωγικά κείμενα: Τάκης Μαυρωτάς, Χρήστος Μπουλώτης.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες