Πνευμονική εμβολή

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2008
ISBN:
9789603996743
Σελίδες:
177
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πνευμονική εμβολή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Πνευμονική εμβολή
Η πνευμονική εμβολή αποτελεί ακόμη και σήμερα σοβαρό κίνδυνο στη ζωή μας και ιδιαιτέρως σε όσους υποβάλλονται σε πάσης φύσεως χειρουργικές επεμβάσεις ή πάσχουν από καρδιακά νοσήματα με προεξάρχουσα την καρδιακή ανεπάρκεια. Κίνδυνο επίσης αποτελεί για τους ηλικιωμένους που είναι κλινήρεις από μείωση των φυσικών τους δυνάμεων, ως και άτομα με αναπηρία, ή βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου:
Πρώτον, ότι τις περισσότερες φορές εξελίσσεται υπούλως και
Δεύτερον, ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι θανατηφόρος, παρά την μεγάλη πρόοδο σε διαγνωστικά ή θεραπευτικά μέσα, εγκαίρου αναγνωρίσεως και αναχαιτήσεως της εξελίξεως της.

Κλειδί επιτυχίας, όπως γενικά συμβαίνει στην Ιατρική, είναι η εμμονή στην πρόληψη και κατά δεύτερο λόγο στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πνευμονικής εμβολής.

Προς τον σκοπό αυτό κατατείνει η παρούσα συγγραφική προσπάθεια, παρά την ύπαρξη αξιόλογων πηγών στην Ελληνική, για να υπάρχει ένα λεπτομερειακό, σύγχρονο και ολοκληρωμένο βοήθημα προς πάντα ενδιαφερόμενο.

Μέσα από τις σελίδες του βοηθήματος αυτού ο Ιατρός έχει την ευκαιρία να μάθει τα αίτια, τον μηχανισμό, τα υποκειμενικά ενοχλήματα και τα κλινικά σημεία της νόσου, την εργαστηριακή τεκμηρίωση της κλινικής υποψίας γι' αυτήν και την θεραπευτική αντιμετώπισή της. Ακόμη δε, και κυρίως, την πρόληψη της.

Πιστεύω ότι η είσοδος του βοηθήματος αυτού στην Ελληνική Ιατρική Βιβλιογραφία θα αυξήσει την διαγνωστική ικανότητα των Ιατρών της Χώρας μας και ιδίως των Νεωτέρων σε ό,τι αφορά την τόσο σοβαρή υπόθεση της πνευμονικής εμβολής.

(από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Πνευμονική εμβολή
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Παρασκευάς, Παναγιώτης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603996743
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες