Οι πρώτες μου νότες

Μουσική προθεωρία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας
Εκδότης:
Μαθητής
Έτος:
2007
ISBN:
9789608601932
Σελίδες:
108
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι πρώτες μου νότες
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
Οι πρώτες μου νότες
Οι πρώτες μου νότες αποτελούν συμβολή στο χώρο της πρώτης ανάγνωσης και αντίληψης της μουσικής προθεωρίας. Συνιστά προσπάθεια για τη διατύπωση μιας ρεαλιστικής και ουσιαστικά εφαρμόσιμης πρότασης στη διδακτική προσέγγιση. Είναι πάντρεμα γνώσης, εμπειρίας κι εφαρμογής στην πράξη, αφού το περιεχόμενό του διδάχθηκε πρώτα και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πολλά παιδιά.
Η ύλη αναπτύσσεται με μεθοδικό και συνοπτικό τρόπο, με πρόκληση για έρευνα και εφαρμογή νέων δεδομένων, ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερη και δημιουργική είσοδος του παιδιού στην κωδικοποιημένη γλώσσα της μουσικής. Στο βιβλίο επιχειρείται ένας πρωτότυπος συνδυασμός κειμένου και εικόνας, όπου παρουσιάζονται απλοποιημένα και ευχάριστα τα "πρώτα" μουσικά θέματα. Ταυτόχρονα ξεκινά και η πρώτη γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Στο τέλος του πρώτου μέρους προτείνονται σημαντικά μουσικά έργα για ακρόαση. Οι στίχοι, ασκήσεις και εργασίες στο δεύτερο μέρος του βιβλίου δυσκολεύουν προοδευτικά, έχοντας ως στόχο να ενισχυθούν οι ικανότητες του μαθητή, μέχρι να κατακτηθεί όλο το περιεχόμενο.
Ένα βιβλίο προφανώς πολύτιμο και απαραίτητο για κάθε μαθητή ωδείου της πρώτης σχολικής ηλικίας, χρήσιμο για νηπιαγωγούς, δασκάλους μουσικής, καθώς και για νέους γονείς.
Τίτλος βιβλίου:Οι πρώτες μου νότες
Υπότιτλος βιβλίου:Μουσική προθεωρία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας
Εκδότης:Μαθητής
Συντελεστές βιβλίου:Ψαρρά, Φωτεινή (Συγγραφέας)
Ψαρράς, Αντώνης (Εικονογράφος)
ISBN:9789608601932
Σειρά εκδότη:Μουσικός Μαθητής
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Σημείωση:Πρόλογος: Κλεάνθης Ζαρίμπας
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Μουσική - Θέατρο - Τραγούδια - Ανέκδοτα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες