Η κρητική διατροφή

Εκδότης:
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Έτος:
2005
ISBN:
9789606302725
Σελίδες:
154
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κρητική διατροφή
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
στο καλάθι
Η κρητική διατροφή
Στις μέρες μας αναγνωρίζεται γενικά ότι η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν την υγιεινότερη δίαιτα. Η αναγνώριση προέκυψε μετά τα αποτελέσματα μακροχρόνιων συγκριτικών ιατρικών ερευνών, όπου φάνηκε ότι οι Κρήτες υπήρξαν οι υγιέστεροι και οι μακροβιότεροι από τους κατοίκους άλλων περιοχών του πλανήτη και τούτο αποδόθηκε στη δίαιτα και τη διατροφή τους.

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών έσπευσαν να τα οικειοποιηθούν πολλοί άλλοι, κάτω από τη γενική ομπρέλα του όρου "Μεσογειακή διατροφή". Έναν όρο που όλα και όλους τα χωρεί. Έτσι η "Κρητική διατροφή" χάθηκε μέσα στο αόριστο περιβάλλον της "μεσογειακής διατροφής" και δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποια είναι τα διακριτικά της γνωρίσματα, ποια είναι τα στοιχεία που τη συγκροτούν και τη διαφοροποιούν ως πρότυπο διατροφής.

Αν οι ιατρικές έρευνες υπέδειξαν την παραδοσιακή δίαιτα των Κρητικών ως την υγιεινότερη, το ερώτημα είναι ποια ήταν αυτή η δίαιτα, ποιο είναι το περιεχόμενό της, πού βασίζεται, πώς εξελίχτηκε διαχρονικά και πώς αλλοιώνεται και διαμορφώνεται σήμερα. Ο σκοπός αυτού του έργου είναι να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα.
Τίτλος βιβλίου:Η κρητική διατροφή
Εκδότης:Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συντελεστές βιβλίου:Αγοραστάκης, Γιώργος (Συγγραφέας)
κ.ά. (Φωτογράφος)
Nelly's, 1899-1998 (Φωτογράφος)
ISBN:9789606302725
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Σημείωση:Επανέκδοση: ιδιωτική έκδοση. Copyright φωτογραφιών: Μουσείο Μπενάκη, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Μετάφραση κειμένων από τα αγγλικά (μελέτη Ιδρύματος Rockefeller) και τα αρχαία ελληνικά: Γιώργος Αγοραστάκης.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες