Για μια θεωρία των πάντων

O νέος κλάδος της σωματιδιακής κοσμολογίας
Εκδότης:
Κάτοπτρο
Έτος:
2008
ISBN:
9789606717161
Σελίδες:
127
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Για μια θεωρία των πάντων
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Για μια θεωρία των πάντων
Όταν τα πεδία συγκρούονται: Η ιστορία της σωματιδιακής κοσμολογίας, ενός νέου κλάδου της φυσικής ο οποίος έριξε φως στις καταβολές του Σύμπαντος, δείχνει ότι ενίοτε η επιστήμη μπορεί να επωφελείται από επώδυνες αλλαγές.

Πέρα από το καθιερωμένο μοντέλο: Το καθιερωμένο μοντέλο των στοιχειωδών σωματιδίων έχει φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας του: ενώ βρίσκεται στο απόγειο της επιτυχίας του, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ξεπεραστεί.

Τα μυστήρια της μάζας: Οι φυσικοί κυνηγούν ένα φευγαλέο σωματίδιο το οποίο θα αποκάλυπτε την παρουσία ενός νέου είδους πεδίου που διαποτίζει ολόκληρη την πραγματικότητα. Η ανακάλυψη αυτού του πεδίου, του πεδίου Higgs, θα μας προσφέρει πληρέστερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Σύμπαν.

Τα πρώτα λίγα μικροδευτερόλεπτα: Σε πρόσφατα πειράματα, οι φυσικοί αναπαρήγαγαν τις συνθήκες της βρεφικής ηλικίας του Σύμπαντος -με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Φτιάχνοντας ψυχρή αντιύλη: Άτομα αντιυδρογόνου χαμηλής ενέργειας θα προσφέρουν στους ερευνητές τη δυνατότητα να ελέγξουν μια θεμελιώδη ιδιότητα του Σύμπαντος.

Τα 10 καλύτερα του Hubble: Εν αναμονή της τελευταίας αποστολής συντήρησης του διαστημικού τηλεσκοπίου, οι αστρονόμοι αναπολούν τις ανακαλύψεις του κατά τη 16ετή λειτουργία του.

Κατασκευάζοντας τον επιταχυντή επόμενης γενιάς: Προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω περιπλοκές της σωματιδιακής φυσικής υψηλών ενεργειών, οι ερευνητές πρέπει να κατασκευάσουν έναν ισχυρότερο επιταχυντή συγκρουόμενων δεσμών ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων.
Τίτλος βιβλίου:Για μια θεωρία των πάντων
Υπότιτλος βιβλίου:O νέος κλάδος της σωματιδιακής κοσμολογίας
Εκδότης:Κάτοπτρο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Walker, Nicholas (Συγγραφέας)
Barish, Barry (Συγγραφέας)
Livio, Mario (Συγγραφέας)
Collins, Graham P. (Συγγραφέας)
Zajc, William A. (Συγγραφέας)
Riordan, Michael (Συγγραφέας)
Kane, Gordon (Συγγραφέας)
Kaiser David (Συγγραφέας)
Yamamoto, Hitoshi (Συγγραφέας)
ISBN:9789606717161
Σειρά εκδότη:Θέματα του Scientific American
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες