Ο γενναίος Αλί και το περιστέρι

Εκδότης:
Άγκυρα
Έτος:
2008
ISBN:
9789604226238
Σελίδες:
28
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο γενναίος Αλί και το περιστέρι
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Ο γενναίος Αλί και το περιστέρι
Ήταν δεν ήταν εφτά χρονών ο Αλί, όταν έπιασε δουλειά κοντά στον πατέρα του, τον Φύλακα των Περιστεριών του μοχθηρού σουλτάνου του Καΐρου. Εκεί, ο Αλί έμαθε τον πιο σημαντικό απ' όλους τους κανόνες για τα περιστέρια. Ποτέ, μα ποτέ να μην τα ταΐζει περισσότερο από όσο πρέπει, γιατί σίγουρα θα κακομάθουν και θα γίνουν εγωιστικά.

Αλλά ο Αλί κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ταΐζει συνέχεια το λαίμαργο περιστέρι του, κι αυτό με τη σειρά του ρημάζει την κούπα με τα σπάνια κεράσια του σουλτάνου. Τα συγκεκριμένα κεράσια έρχονται από τα χιονισμένα βουνά της Συρίας, και για να φτάσει κανείς ως εκεί πρέπει να ταξιδεύει δυο βδομάδες και βάλε. Στον Αλί δίνουν τρεις ημέρες διορία για να τ' αντικαταστήσει με καινούργια - αλλιώς ο πατέρας του θα ριχτεί στο μπουντρούμι του σουλτάνου. Δεν ξέρετε τι είναι το μπουντρούμι; Μια βαθιά, σκοτεινή, τρομαχτική τρύπα είναι. Και κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει από μόνος του τι υπάρχει στο βάθος της!

Ξυπνώντας στη μνήμη την πλούσια παράδοση που κουβαλούν "Οι Νύχτες της Αραβίας", η ιστορία της Νάνσι Φάρμερ, που τόσο αριστοτεχνικά εξελίσσεται μαζί με την πλούσια, όμοια με κόσμημα εικονογράφηση της Γκέιλ ντε Μάρκεν, είναι σίγουρο πως θα διασκεδάσουν κάθε νεαρό αναγνώστη που αγαπάει τη περιπέτεια, την μαγεία, και μια καλή, παλιομοδίτικη ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Ο γενναίος Αλί και το περιστέρι
Τίτλος πρωτότυπου:Clever Ali
Εκδότης:Άγκυρα
Συντελεστές βιβλίου:Farmer, Nancy (Συγγραφέας)
Κοντολέων, Κώστια (Μεταφραστής)
Marcken, Gail de (Εικονογράφος)
ISBN:9789604226238
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2008
Ηλικίες:5+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 3+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες