Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας

Εκδότης:
Λύχνος
Έτος:
1993
ISBN:
9789607097286
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας
Τιμή εκδότη:€15,11
Η τιμή μας: €13,60
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας
Το βιβλίο των ασκήσεων Φυσιολογίας απευθύνεται στους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. όλων των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας.
Έχει σκοπό να φέρει τον φοιτητή σε άμεση επαφή με τις χρησιμοποιούμενες από την Φυσιολογία μεθόδους πειραματισμού και να τον εκπαιδεύσει σε απλές τεχνικές μέσα από ατομικές ή μικρές ομαδικές ασκήσεις.
Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. με μεγάλη πείρα στο εργαστήριο Φυσιολογίας. Αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος επεξεργάστηκε η κ. Μ. Λυμπέρη επίκουρη καθηγήτρια της Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια στο Τ.Ε.Ι. Το τμήμα αυτό αναφέρεται σε πειράματα Φυσιολογίας που χρησιμοποιούν κυρίως σαν πειραματόζωο το βάτραχο. Μέσα απ' αυτά μελετούνται βασικές κυτταρικές λειτουργίες καθώς επίσης λειτουργίες νευρικού, μυϊκού κυκλοφορικού και πεπτικού συστήματος. Το δεύτερο μέρος επεξεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του Τ.Ε.Ι. κ. Μ. Μαξιμιάδης επ. καθηγητής Φυσιολογίας και αναφέρεται σε ασκήσεις που αφορούν στο αίμα και στην αναπνοή και ο κύριος Κ.Ι.Κ. Ρούκας έκτακτος καθηγητής εφαρμογών Φυσιολογίας, και αναφέρεται σε ασκήσεις που αφορούν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα και στην αρτηριακή πίεση.
Μέσα από τις ασκήσεις του δευτέρου μέρους δίνεται στους φοιτητές η δυνατότητα αφ' ενός μεν να χειρισθούν εργαστηριακά όργανα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή κλινική και διαγνωστική πρακτική, αφ' ετέρου δε να εκπαιδευτούν σε κλασικές μεθόδους και μετρήσεις που έχουν σαν αντικείμενο επιμέρους λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας
Εκδότης:Λύχνος
Συντελεστές βιβλίου:Ρούκας, Κρίτων - Ιωάννης (Συγγραφέας)
Μαξιμιάδης, Μιχάλης (Συγγραφέας)
Λυμπέρη, Μαρία (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789607097286
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες