Ο Μέγας Αντώνιος

Βίος και πολιτεία
Εκδότης:
Λύχνος
Έτος:
2004
ISBN:
9789607097859
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Μέγας Αντώνιος
Τιμή εκδότη:€6,79
Η τιμή μας: €6,11
στο καλάθι
Ο Μέγας Αντώνιος
"Ο Μέγας Αντώνιος, Βίος και πολιτεία", είναι το κυριότερο ασκητικό έργο του Μεγάλου Αθανασίου. Γράφτηκε μάλλον το 357, ένα δηλαδή έτος μετά το θάνατο του Μεγάλου Αντωνίου, προκειμένου να ανταποκριθεί σε σχετικό αίτημα μοναχών της Δύσης, οι οποίοι επιθυμούσαν να γνωρίσουν περισσότερα για τον Αντώνιο, τον «καθηγητή της ερήμου». Η μορφή και το περιεχόμενο του έργου, αλλά και η φήμη του Αντωνίου που είχε φτάσει ήδη στη Ρώμη, την Ισπανία, τη Γαλλία κι αλλού, συνετέλεσαν στο να εισαχθεί και να διαδοθεί ευρύτερα ο Μοναχισμός στη Δύση.
Ο Μέγας Αθανάσιος εκθέτει με χάρη και ενάργεια τα σχετικά με τη γέννηση και την παιδική ηλικία τον Αντωνίου, τη διανομή της περιουσίας του στους φτωχούς, τις πρώτες πνευματικές ασκήσεις, τη φυγή στην έρημο, τους πειρασμούς, την ίδρυση μοναστηριών, τις θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου. Μετά την παράθεση εκτεταμένης ομιλίας του προς μοναχούς (για ποικίλα πνευματικά θέματα), κάνει λόγο για την ασκητική ζωή της ερήμου, τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους χριστιανούς, το χαρακτήρα του, περιλαμβάνει συζητήσεις με εθνικούς φιλοσόφους, αλληλογραφία με τον αυτοκράτορα, διάφορες οπτασίες κ.λπ. και λεπτομερώς το μακάριο τέλος του.

Ο Βίος τον Μ. Αντωνίου αποτέλεσε και αποτελεί ελκυστικό και διδακτικό ανάγνωσμα. Γι' αυτό, μεταφρασμένο, κυκλοφορεί και σε πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Τίτλος βιβλίου:Ο Μέγας Αντώνιος
Υπότιτλος βιβλίου:Βίος και πολιτεία
Εκδότης:Λύχνος
Συντελεστές βιβλίου:Αθανάσιος ο Μέγας (Συγγραφέας)
Λέκκος, Ευάγγελος Π. (Μεταφραστής)
Λέκκος, Ευάγγελος Π. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607097859
Σειρά εκδότη:Η Σοφία των Πατέρων
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες